Filtrera & anpassa

Viner från Bourgogne Rouge

Bourgogne Rouge är ett av de mest eftertraktade vindistrikten i Frankrike. Beläget i Bordeauxregionen, är det känd för sina exceptionella röda viner. Området täcker en yta på drygt 30 000 hektar och är uppdelat i fem stora områden Cte de Beaune, Cte ...

Läs mer om Bourgogne Rouge i Frankrike
Dölj atlas

Mer om viner från Bourgogne Rouge


Bourgogne Rouge är ett av de mest eftertraktade vindistrikten i Frankrike. Beläget i Bordeauxregionen, är det känd för sina exceptionella röda viner. Området täcker en yta på drygt 30 000 hektar och är uppdelat i fem stora områden: Côte de Beaune, Côte de Nuits, Chablis, Mâconnais och Beaujolais.

Bourgogne Rouge är berömt för sina Pinot Noir-druvor som trivs i det kalkrika jorden och klimatet i området. Vinerna har en djup, rik smak och komplexa dofter som är välbalanserade med tanniner och syra.

De röda vinerna från Bourgogne Rouge är också kända för att åldras på ett magnifikt sätt. De blir mjukare och mer subtila med tiden och kan lagras i flera decennier. Vinerna från området är också mycket respekterade för deras terroir, som betyder att de tar in smak och karaktär från den specifika platsen där de odlas.

Côte de Beaune är känt för sina röda viner som är mjukare och mer fruktiga än de från Côte de Nuits, som är kända för sina robusta och kraftfulla viner. Chablis är känt för sina vita viner, medan Mâconnais och Beaujolais är kända för sina röda och vita viner.

En av de mest berömda vinerna från Bourgogne Rouge är Romanée-Conti, som anses vara en av de finaste vinerna i världen. Den görs av Pinot Noir-druvor från en enda vingård på bara 1,8 hektar och har en rik och intensiv smak med mjuka tanniner och subtila fruktiga toner.

Bourgogne Rouge har en rik historia som sträcker sig tillbaka till medeltiden, och vingårdarna har länge varit en del av regionens kulturella arv. Området är också känt för sina vackra landskap, med kullar och dalar som sträcker sig ut över horisonten.

Sammanfattningsvis är Bourgogne Rouge ett av Frankrikes mest berömda vinområden, känt för sina exceptionella röda viner gjorda av Pinot Noir-druvor. Med en rik historia och ett kulturellt arv som sträcker sig tillbaka till medeltiden är området också känt för sin vackra natur och respekterade terroir.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du