Filtrera & anpassa

Viner från Domaine du Clos Salomon

Domaine du Clos Salomons historia går tillbaka till 1300-talet och har den första ägarens namn. Under 1375 såldes vin till ingen annan än påven i Avignon. Den nu aktuella ägarfamiljen Du Curtain övertog domänen år 1632 och har haft den sedan dess ...

Läs mer om Domaine du Clos Salomon

Vi har tyvärr inga viner från den angivna producenten, men du kan hitta andra populära viner här nedanför.

Populära viner hos Winefinder

Tyvärr har vi just nu inga viner i butiken som matchade din sökning. Kanske något av våra mest populära viner kan vara av intresse?

Dölj atlas

Mer om viner från Domaine du Clos Salomon

Domaine du Clos Salomons historia går tillbaka till 1300-talet och har den första ägarens namn. Under 1375 såldes vin till ingen annan än påven i Avignon. Den nu aktuella ägarfamiljen Du Curtain övertog domänen år 1632 och har haft den sedan dess. Idag har den unge Ludovic du Gardin som tagit över driften efter sin mor som drev egendomen mellan 1977-1990. Domaine du Clos Salomon ligger i Givry i Côte Chalonaise, strax söder om Beaune. Clos Salomon är ett s.k. monopol, dvs. att det bara finns en ägare av vingården. Den är allmänt erkänd som en av Givrys bästa vingård och är klassad som premier cru. Vingården är 7 hektar och vinstockarnas medelålder är på cirka 50 år. Odlingen och vinframställning sker enligt biodynamiska principer. Domänen har också två vingårdar planterade med chardonnay – Grande La Berge (1 hektar) och Grande Les Clous Montagny 1er Cru (lite drygt 5 hektar.
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du