Filtrera & anpassa

Viner från Katalonien

För några decennier sedan var det nog få som kände till mer än ett eller ett par vindistrikt i Katalonien Catalunya på katalanska och Catalua på spanska i Spaniens nordöstra del mot gränsen till Frankrike. Idag är området ett av de mest dynamiska med ...

Läs mer om Catalonia i Spanien
Dölj atlas

Mer om viner från Catalonia


För några decennier sedan var det nog få som kände till mer än ett eller ett par vindistrikt i Katalonien (Catalunya på katalanska och Cataluña på spanska) i Spaniens nordöstra del mot gränsen till Frankrike. Idag är området ett av de mest dynamiska med många 'onya' intressanta distrikt som producerar viner av toppkvalitet. Området har också varit föregångare när det gäller ny teknik och nya framställningsmetoder. Närheten till Frankrike märks inte minst på att det odlas en hel del franska sorter i området - som cabernet sauvignon. Men tempranillo, monastrell, garnacha och andra blå druvsorter har ett stort inflytande över vinstilarna. De vita görs ofta på parellada, macabeo, chardonnay eller sauvignon blanc. Klimatet varierar stort med ganska heta områden, andra mer tempererade och i bergen kan förutsättningarna ibland jämföras med exempelvis Champagne. Jordarna skiftar också från skiffer i Priorat, till kalksten i Taragona och granit i Alella.  
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du