Filtrera & anpassa

Rött vin från Italien

Röda viner från Italien är en gastronomisk upplevelse som inte får missas. Italien är känt för sin högkvalitativa vinproduktion och många av de mest berömda vinregionerna i världen finns här.Barolo och Barbaresco är två av de mest kända röda vinerna ...

Läs mer om Italien
Ladda fler
Dölj atlas

Mer om vin från Italien


Röda viner från Italien är en gastronomisk upplevelse som inte får missas. Italien är känt för sin högkvalitativa vinproduktion och många av de mest berömda vinregionerna i världen finns här.

Barolo och Barbaresco är två av de mest kända röda vinerna från Italien. Dessa viner tillverkas i Piemonte-regionen och är gjorda av druvan Nebbiolo. Barolo är en fullt kroppsvin med hög tannin och smaker av röda frukter, lakrits och viol. Detta vin passar perfekt till smakrika kötträtter som vilt och nötkött. Barbaresco är liknande i smak men lite mildare än Barolo. Det passar bra till pasta med krämiga såser, lam eller fågel.

Chianti är en annan välkänd rödvin från Toscana regionen, gjord på druvorna Sangiovese, Canaiolo och Malvasia. Detta vin passar bra till pasta med tomatsås, pizza och rätter med vitt kött som kyckling och fläsk.

Amarone är en annan populär rödvinsvariant från Veneto-regionen, som tillverkas genom torkning av druvorna. Detta skapar en rik och fyllig smakprofil med smaker av torkade frukter och choklad. Amarone passar perfekt till smakrika rätter som ostar, kötträtter och grytor.

Så, oavsett om du vill njuta av en fin middag med en flaska Barolo eller bara vill ha ett glas Chianti till din pizza, så finns det ett rött vin från Italien som passar perfekt till maten du väljer att avnjuta. Försök experimentera med olika viner och matkombinationer för att hitta din personliga favorit.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du