Filtrera & anpassa

Viner från Francois Bertheau

Chambolle är en liten appellation och denna lilla och mycket eftertraktade 6,2 hektar domaine omfattar halva byns klassificering av Chambolle. Efter 20 års lärlingsutbildning, som har domainen styrst sedan 2004 av 5e generationens Francois. Han ...

Läs mer om Francois Bertheau

Vi har tyvärr inga viner från den angivna producenten, men du kan hitta andra populära viner här nedanför.

Populära viner hos Winefinder

Tyvärr har vi just nu inga viner i butiken som matchade din sökning. Kanske något av våra mest populära viner kan vara av intresse?

Dölj atlas

Mer om viner från Francois Bertheau

Chambolle är en liten appellation och denna lilla och mycket eftertraktade 6,2 hektar domaine omfattar halva byns klassificering av Chambolle. Efter 20 års lärlingsutbildning, som har domainen styrst sedan 2004 av 5:e generationens Francois. Han förfpgar över vinstockar som är mellan 45 och 50 år gamla. Chambolle är en liten by med cirka 300 själar. Francois kan absolut inte ett ord engelska så det blir för besökaren ett mest utmanande besök, inte enbart språkligt eftersom den lilla källaren luktade rosenblad, doft förknippad med det bästa vinet från byn. 
Vinerna är lätta och feminina, gjord i en stil som vittnar om aså lite mänsklig inblandning som möjligt (terroiren tala för sig själv), den blommiga doften av dessa viner är fantastisk. Med en liten uppenbart ton av ek (mindre än 20% ny tillägger han). Av de två stora och bra Crus i Chambolle-Musigny, har Francois ingen Musigny, men han har en liten bit (.34 av ett hektar) av Bonnes Mares, allt i Chambolle ligger i Terres Rouges, vilket är den tyngre jordmånen med lera, i motsats till Terres Blanches på södra sidan, som är lättare och stenigare. Båda dessa Bonnes Mares-viner är rika och garvsyrerika och behöver källarlagring. Det finns flera förklaringar till namnet Bonnes Mares men mest troligt är att det såldes av Maison Dieu i Brouchon till Bernardine Sisters of Notre-Dame de Tart, det kvinnliga nunneklostret, nära sammankopplat med Cîteaux-munkarna. Grundades 1125, planterades detta kloster flera vingårdar i 1140s, Clos de Tart liksom Bonnes Mares. man behålle sina vinstockar tills revolutionen 1789.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du