Filtrera & anpassa

Viner från Bret Brothers

Bröderna Bret eller Bret Brothers, som de kallar sig, är världsberömda i södra Bourgogne. Här gör de sedan 2000 några av de bästa vita vinerna från Bourgogne. På mindre än 15 år, har de fått ett rykte i världsklass genom att producera viner av druvor ...

Läs mer om Bret Brothers

Vi har tyvärr inga viner från den angivna producenten, men du kan hitta andra populära viner här nedanför.

Populära viner hos Winefinder

Tyvärr har vi just nu inga viner i butiken som matchade din sökning. Kanske något av våra mest populära viner kan vara av intresse?

Dölj atlas

Mer om viner från Bret Brothers

Bröderna Bret eller Bret Brothers, som de kallar sig, är världsberömda i södra Bourgogne. Här gör de sedan 2000 några av de bästa vita vinerna från Bourgogne. På mindre än 15 år, har de fått ett rykte i världsklass genom att producera viner av druvor från relativt okända appellationer. Deras produktion är uppdelad i två delar: Familjen Domaine de la Soufrandière (ekologiska och biodynamiskt certifierade sedan 2003) och deras négociantverksamhet. Domaine de la Soufrandière: Macon, Pouilly och Beaujolais familjens domaine består endast av 4 hektar i Pouilly-Vinzelles (ett fält kallat Les Quarts), 0.55 hektar i Pouilly-Vinzelles, ett fält som heter Les Longeays. Till det även 3 hektar i Beaujolais Leynes. Alla vingårdar är minst 23 år gamla och en del över 80 år gammal. Alla är belägna i mitten eller övre delen av en stor söderläges-sluttning. Terroiren består av lera och kalksten. "Exceptionella druvor till exceptionella viner" är brödernas motto då de menar att man inte kan göra topkvalitet utan att arbetet börjar på marken. Därför har bröderna sedan 2000 startat ett biodynamisk och ekologiskt program. Man plöjer med häst, använder bara ekologisk kompost, allt fältarbete och skörd sker manuellt när det är möjligt. Avkastningen är också lägre än i appelationen, endast 40 hl / ha i motsats till 50hl + 20% som accepteras av appellationen Pouilly-Vinzelles. Skörd och vinificering sker separat för att hålla kvaliteten hög. Bret Brothers startades i augusti 2001 för att sprida budskapet om att södra Bourgogne kan producera vita viner i världsklass. Det görs företrädelsevis mikrocuvéeer: 900-4000 flaskor av varje vin (till hela världen). Bröderna har stränga kvalitetskrav. De köper bara druvor som fortfarande hänger på vinrankorna och skördar då allt själv och gör vinet själva. Dessa viner är gjorda med samma omsorg och passion som vinerna från Domaine de la Soufrandière. De väljer endast parceller från 0,15 till 0,50 hektar. Bröderna Bret har satt följande ekvation som symboliserar deras druvselektion: 1 vin = 1 paket = 1 vinodlare (när man köper druvor på rankan). Hela företaget drivs av bröderna Jean-Philippe och Jean-Guillaume Bret. Båda är välutbildade önologer med arbetslivserfarenhet från en mängd tillverkare innan de tog över familiedomainet 2000: Château La Gardine (Châteauneuf-du-Pape), De Loach (Sonoma Valley), Newton (Napa Valley), Baron Philippe de Rothschild (Medoc) Ridge / Lytton Springs (Sonoma Valley, Californie) -. Far Niente (Napa Valley), Domaine des Comtes Lafon (Meursault). Allen Meadow säger i Burghound bl.a.: I probably sound like a broken record by repeating that the quality at this domaine/négociant operation continues to do nothing but climb but if youre not familiar with the Soufrandière or Bret Brothers wines, you´re missing out on some terrific examples that sell at very reasonable prices. Part of the reason for the top quality despite being primarily a négociant operation is the way that the Bret brothers have created true partnerships with their growers. Domaine de la Soufrandière har uppnått två av tre möjliga stjärnor av Revue du Vin de France på bara 14 år, vilket är ovanligt, och är ostridigt nr 1 i Pouilly-Vinzelles appellation. Robert Parkers Wine Advocate skriver i augusti 2013: In tandem with building up their own domaine, they established a successful negociant business named Bret Brothers (apparently so-called after Jean-Marie Guffens referred to them as such when introducing them). Walking out into the vineyard with Jean-Philippe Bret, he explained how they have been certified biodynamic (ECOCERT) and strictly control the vines of contracted growers. Theirs is a simple equation: 1 wine equals 1 Parcel equals 1 Winemaker (except the Macon-Villages). In total they produce around 40,000 bottles per annum, though this is broken down into 18 micro-cuvees between 900 and 4,000 bottles each, using indigenous yeasts and eschewing new oak during elevage. These wines have a solid following on both sides of the Atlantic and form a perfect introduction to terroir-driven Macon wines as each has its own personality.
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du