Filtrera & anpassa

Italienska vita viner

Italien är känt för sin högkvalitativa vinproduktion och vita viner från landet är inget undantag. Det finns ett stort antal vita viner från olika regioner i Italien, vilket ger en mångfald av smaker och passande matkombinationer.Pinot Grigio är en ...

Läs mer om Italien
Dölj atlas

Mer om vin från Italien


Italien är känt för sin högkvalitativa vinproduktion och vita viner från landet är inget undantag. Det finns ett stort antal vita viner från olika regioner i Italien, vilket ger en mångfald av smaker och passande matkombinationer.

Pinot Grigio är en av de mest populära vita viner från Italien. Det är en lätt och friskt vin med smaker av citrus och gröna äpplen. Pinot Grigio passar perfekt till skaldjur, fisk och sallader.

Soave är ett annat populärt vin från Veneto-regionen i Italien. Det är ett friskt vin med smaker av mandel och örter och passar bra till pasta med ljusa såser, skaldjur och fisk.

Vermentino är en annan favorit bland vita viner från Italien. Det tillverkas i regionerna Toscana, Sardinien och Ligurien och har smaker av citrus, gröna äpplen och persika. Vermentino passar perfekt till fisk, skaldjur och grönsaksrätter.

Gavi är en annan välkänd vitvinsvariant från Piemonte-regionen i Italien. Det är en frisk och fruktig vin med smaker av äpplen och päron, med en viss mineralitet. Gavi passar bra till pasta med ljusa såser, fisk och skaldjur.

Så, oavsett om du vill ha en lätt Pinot Grigio till din skaldjursplatta eller en fruktig Vermentino till din grönsakspaj, så finns det en rad vita viner från Italien som passar perfekt till din favoritmat. Prova gärna olika kombinationer och upptäck nya smaker och upplevelser.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du