Filtrera & anpassa

Viner från Murcia

I sydöstra delen av Spanien, med gränsen mot Castilla-La Mancha i norr, Valencia i öster och Medelhavet i söder, ligger ett av landets mindre kända vinområden - Murcia. Regionen är känd som Spaniens trädgård med bland annat en stor produktion av ...

Läs mer om Murcia i Spanien
Dölj atlas

Mer om viner från Murcia


I sydöstra delen av Spanien, med gränsen mot Castilla-La Mancha i norr, Valencia i öster och Medelhavet i söder, ligger ett av landets mindre kända vinområden - Murcia. Regionen är känd som Spaniens trädgård med bland annat en stor produktion av apelsiner och citroner. Vinmässigt domineras regionen av robusta mörka rödviner på monastrell (mourvèdre).

Murcia har tre DO-distrikt - Bullas, Mumilla och Yecla och det var som så ofta fenicier, greker och romare som lade grunden för vinnäringen. Området fick ett visst uppsving under mitten av 1800-talet när de franska vingårdarna härjades av vinlusen phylloxera. Tyvärr blev fokus på kvantitet istället för kvalitet. På senare tid har ett fåtal egendomar lett en modernisering och börjat fokusera på koncentrerade kvalitetsviner.

Om man undantar den södra delen av DO Bullas så ligger de flesta av Murcias vingårdar inåt landet. Här påverkas klimatet av Spaniens heta kontinentala inre men också av de mer tempererade influenserna från Medelhavet och svalka från vingårdar på hög höjd. Men i stort är klimatet bäst för robusta röda viner på monastrell, tempranillo, cabernet sauvignon, merlot och syrah men det görs också lite vitt på huvudsakligen macabeo, airen och merseguera.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du