Filtrera & anpassa

Viner från Mallorca

Mallorca eller Islas Baleares - de Baleariska öarna - var till helt nyligen tämligen ointressanta för vinälskaren. Det historiska arvet fanns där sedan minst 2000 år men efter vinlusen lamslagit vinnäringen så satsade öarnas bönder på andra grödor ...

Läs mer om Mallorca i Spanien

Vi har tyvärr inga viner från den angivna regionen/distriktet, men du kan hitta andra populära viner här nedanför.

Populära viner hos Winefinder

Tyvärr har vi just nu inga viner i butiken som matchade din sökning. Kanske något av våra mest populära viner kan vara av intresse?

Dölj atlas

Mer om viner från Mallorca


Mallorca eller Islas Baleares - de Baleariska öarna - var till helt nyligen tämligen ointressanta för vinälskaren. Det historiska arvet fanns där sedan minst 2000 år men efter vinlusen lamslagit vinnäringen så satsade öarnas bönder på andra grödor - och vinet hamnade i skymundan.

På 1990-talet var det emellertid några producenter som ville ändra på det och de började plantera franska/internationella druvsorter som cabernet, merlot och chardonnay intill de inhemska. De började också använda modern teknik i vinkällaren och lagra vinerna på ekfat. Kvaliteten förbättrades enormt och plötsligt började vinälskarna runt om i världen ta notis.

Första DOn eller ursprungsskyddade distriktet var DO Binissalem (1990) som fått namn av byn mitt på huvudön som är centralort för vinet på Mallorca. Klimatet är medelhavsklimat med varma heta somrar och korta milda vintrar och vingårdarna skyddas dessutom av berg i norr. Distriktet ligger på en platå med kalkstensrik jord och planteringarna ligger på 250-300 meters höjd.

Enligt lagstiftningen måste viner som tappas under DO Binissalem-Mallorca innehålla minst 50 procent av den lokala druvsorten manto negro som ger mörka viner med rejält med frukt och mjuka tanniner. Andra druvor för rödvin inkluderar cabernet, callet, tempranillo, merlot och syrah. De vita görs på moll, moscatel, parellada, macabeo och chardonnay. De vita vinerna och rosévinerna ska drickas tidigt medan de röda numera görs i en seriös stil som kan lagras länge för den som vill det.

1999 fick ön sin andra DO - Pla i Llevant som gör liknande men något mer traditionella viner på ungefär samma druvsorter. Det finns även en regional VR Mallorca som täcker stora delar av ön. Många av de bästa producenterna producerar även vin i lägre kvalitetsklasser, som Vino de la Tierra Mallorca, för att kunna ha full frihet i val av druvor och tillverkningsmetoder.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du