Filtrera & anpassa

Viner från Jean Paul & Benoit Droin

Droin är ett av de äldsta familjeägda vinhusen i Chablis, i drygt fyra sekel har familjen varit vinodlare. Sedan 1620, 14 generationer, ttillbaka har kunskapen och skickligheten gått i arv. Men redan 1547 arbetade en viss Jehan Droin i vingården Clos ...

Läs mer om Jean Paul & Benoit Droin

Vi har tyvärr inga viner från den angivna producenten, men du kan hitta andra populära viner här nedanför.

Populära viner hos Winefinder

Tyvärr har vi just nu inga viner i butiken som matchade din sökning. Kanske något av våra mest populära viner kan vara av intresse?

Dölj atlas

Mer om viner från Jean Paul & Benoit Droin

Droin är ett av de äldsta familjeägda vinhusen i Chablis, i drygt fyra sekel har familjen varit vinodlare. Sedan 1620, 14 generationer, ttillbaka har kunskapen och skickligheten gått i arv. Men redan 1547 arbetade en viss Jehan Droin i vingården Clos som ägdes av ett sjukhuset St Sebastian. 1923 blev Louis Droin,  Jean-Paul Droins gammelfarfar till president i ” Union des Propriétaires Vignerons de Chablis” som är en organisation som ska förhindra bedrägeri mot vinets ursprung.  Organisationen heter idag ”Syndicate de défense de l’appellation Chablis” och Jean-Paul är idag en av dess vice presidenter. Idag driver Jean-Paul och hans hustru Catherine verksamheten tillsammans med deras yngste son Benoît och hans hustru Marie. Sedan 1999 är Benoît chefsvinmakare efter flera år vid universitetet i Beaun och en examen i oenelogi. I samband med att Benoît börjande som vinmakare byggdes det ett nytt vineri.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du