Filtrera & anpassa

Viner som kommer från Toscana

Toscana - tillsammans med Piemonte och i viss mån Veneto - är centrum för kvalitetsvinsproduktionen i Italien. Med sina rullande kullar och sitt historiska och kulturella arv har Toscana blivit sinnebilden för italienskt vin och italiensk mat.Toscana ...

Läs mer om Toscana i Italien
Ladda fler
Dölj atlas

Mer om viner från Toscana


Toscana  - tillsammans med Piemonte och i viss mån Veneto - är centrum för kvalitetsvinsproduktionen i Italien. Med sina rullande kullar och sitt historiska och kulturella arv har Toscana blivit sinnebilden för italienskt vin och italiensk mat.

Toscana ligger med det Tyrrenska havet i väster och har en blandning av maritimt medelhavsklimat nära kusten och ett mer kontinentalt inlandsklimat inåt i landet. Höjder och kullar spelar en avgörande roll när det gäller att se till att druvorna inte bara mognar utan också får rejält med syror.

Mest kända är förstås vinerna från Chianti DOCG och framförallt deldistriktet Chianti Classico DOCG som de senaste 20 åren kommit fram och skakat av sig den historiska kvarnstenen och nu gör några av Italiens bästa röda viner - viner som framförallt domineras av druvsorten sangiovese.

Men Toscana innehåller så mycket mer??? De kraftiga rödvinerna från Brunello di Montalcino, Vino Nobile di Montepulciano, Carmignano, Bolgheri och en hel del annat. Läs vidare under respektive distrikt.

Toscana är också hem för det heliga vinet - eller Vin Santo - som kan vara ett av Italiens skönaste viner (och som buteljeras under en mängd olika DOC-beteckningar). Det görs på torkade trebbiano och malvasia druvor och vinet lagras minst tre år på fat innan det buteljeras. Förr var de ofta oxiderat nötiga men idag görs de också i en friskare och fruktigare stil.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du