Filtrera & anpassa

Viner från Bailly-Lapierre

Caves Bailly Lapierre grundades 1972 och är idag en av de ledande Crémant de Bourgognetillverkarna i området. Produktionen och lagringskällaren är förlagd i gamla kalkstensgrottor i staden St-Bris-le-Vineux som tros komma från romartiden. Grottorna ...

Läs mer om Bailly-Lapierre
Dölj atlas

Mer om viner från Bailly-Lapierre

Caves Bailly Lapierre grundades 1972 och är idag en av de ledande Crémant de Bourgognetillverkarna i området. Produktionen och lagringskällaren är förlagd i gamla kalkstensgrottor i staden St-Bris-le-Vineux som tros komma från romartiden. Grottorna ger perfekta förhållanden för både vintillverkning men främst lagring av de bubblande vinerna. Temperaturen är konstant på ca 12 grader och avsaknaden av solljus ger goda förutsättningar för perfekt lagring. Caves Bailly Lapierre är ett kooperativ med 430 ansluta vinodlare som tillsammans kontrollerar ca 550 hektar.

Totalt producerar man ca 3,5 miljoner flaskor per år vilket är 30% av den totala produktionen av Crémant de Bourgogne. Det finns en reserv på ca 5 miljoner flaskor för att säkerställa jämn kvalitet. Alla viner tillverkas enligt den traditionella metoden som innebär att andra jäsningen sker i flaskan. Sedan lagras flaskorna på jästfällningen i minst två år innan degorgering. Detta gör att man får en härlig elegans och komplexitet och också goda förutsättningar för fortsatt lagring.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du