Filtrera & anpassa

Viner från Jean Paul Brun

I södra Beaujolais strax norr om Lyon ligger den lilla byn Charnay. Här har Domaine Terres Dorées sitt säte. Ägare till denna familjeegendom är Jean-Paul Brun som 1979 tog över efter sin far. Då var gården säte för ett vanligt lantbruk och Jean Paul ...

Läs mer om Jean Paul Brun

Vi har tyvärr inga viner från den angivna producenten, men du kan hitta andra populära viner här nedanför.

Populära viner hos Winefinder

Tyvärr har vi just nu inga viner i butiken som matchade din sökning. Kanske något av våra mest populära viner kan vara av intresse?

Dölj atlas

Mer om viner från Jean Paul Brun

I södra Beaujolais strax norr om Lyon ligger den lilla byn Charnay. Här har Domaine Terres Dorées sitt säte. Ägare till denna familjeegendom är Jean-Paul Brun som 1979 tog över efter sin far. Då var gården säte för ett vanligt lantbruk och Jean Paul Brun började arbetet med att konvertera gården till vinodling. 

I dag har han runt 50 hektar varav hälften finns i Charnay och resten finns utspritt i andra områden som Côte de Brouilly, Morgon, Mouline à Vent och Fleurie. Förutom den blå gamay så är 8 hektar planterade med chardonnay (och hans första vin var just en Bourgogne Blanc). 

Jean Paul Bruns motto är att hantera vinet så naturligt som möjligt, och att låta olika ”terroirs” få fullt uttryck. Det har gjort att han fått mycket uppmärksamhet från naturvinskretsar. Bland annat så använder han så lite svaveldioxid som han bara kan när han gör sina viner och han använder inte den i området vanliga kolsyrejäsningen (maceration carbonique) som brukar ge fruktdrivna och mjuka men lite själlösa viner. Vinerna behandlas istället på ett mer burgundiskt vis med naturlig jäst, öppna jäskar och pigeage (där skalmassan trycks ner i musten under jäsning).

Jean-Paul gör viner som överväldigar de flesta. De har mycket struktur, stor intensitet och en otrolig finess, som gör dem unika för området. Jean-Paul har fått uppmärksamhet i fransk och amerikansk press för de fruktiga och delikata viner han producerar. David Schildknecht (Wine Advocate) säger: “Jean-Paul Brun is not just a too little-known treasure of Beaujolais, it is among the handful of consistently finest value Chardonnays on the planet”.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du