Filtrera & anpassa

Spanskt rött vin

Röda viner från Spanien är välkända för sin höga kvalitet och de produceras i olika regioner i landet med olika druvsorter, vilket ger en variation av smaker som passar till olika matkombinationer.Rioja är en av de mest kända röda viner från Spanien ...

Läs mer om Spanien
Dölj atlas

Mer om vin från Spanien


Röda viner från Spanien är välkända för sin höga kvalitet och de produceras i olika regioner i landet med olika druvsorter, vilket ger en variation av smaker som passar till olika matkombinationer.

Rioja är en av de mest kända röda viner från Spanien. Det görs huvudsakligen på Tempranillo-druvan och har smaker av röda frukter, vanilj och kryddor. Rioja passar perfekt till grillat kött, charkuterier och hårdost.

Ribera del Duero är ett annat populärt vin från Spanien. Det görs också på Tempranillo-druvan men har en annan smakprofil med smaker av mörka frukter, choklad och lakrits. Ribera del Duero passar perfekt till rätter av lamm och nötkött.

Priorat är ett annat välkänt rött vin från Spanien, gjort på Garnacha-druvan och andra druvor som Carinena och Cabernet Sauvignon. Priorat är ett starkt vin med hög alkoholhalt och smaker av bär, choklad och kryddor. Det passar bra till mat med starka smaker som grillat kött, vilt och kryddiga rätter.

Tempranillo är en av de mest odlade druvsorterna i Spanien och används också i många blandviner. Det har smaker av röda frukter och vanilj och passar bra till mat som rätter med rött kött och tapas.

Så, oavsett om du föredrar ett Rioja till din grillade biff eller ett Ribera del Duero till dina lammkotletter, finns det en rad röda viner från Spanien som passar till din favoritmat. Testa gärna olika kombinationer för att hitta den perfekta mat- och vinkombinationen.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du