Om Winefinder

Nordens ledande nätbutik för kvalitetsviner.

Winefinder, laglig ehandel sedan 2007

Winefinder är Nordens ledande nätbutik för kvalitetsviner. Vi startade som en klubb för vinälskare 2005 och fokuserade redan då på bland annat Bordeauxviner något som fortfarande är en av våra styrkor och stolthet. 2007 kom den så kallade Rosengrendomen i EU som gjorde det möjligt för svenska konsumenter att börja handla vin online från andra EU-länder.

Sedan dess har vår vision varit att erbjuda svenska och danska kunder ett så bra och brett urval av kvalitetsviner som möjligt med smidiga och snabba hemleveranser. Vi fokuserar bara på riktiga viner från riktiga vinbönder och från några av vinvärldens bästa, mest kända och hetaste vinregioner. När andra handlare oftast fokuserar på senaste årgången vill vi kunna erbjuda äldre och mer mogna årgångar. Vi vill också lyfta fram små och okända producenter som annars har svårt att komma in på den svenska marknaden.

Vårt Wine Team kan också hjälpa dig att hitta precis det du letar efter. Oavsett om det gäller ett bra vin till helgen, viner att lagra i din källare eller viner till någon större festlighet. Vi garanterar att du blir nöjd.

Du når vårt Wine team på: wineteam@winefinder.com

Vinoteket och Winefinder - så hör vi ihop

I april 2024 gjorde Vinoteket och Winefinder gemensam sak och ägs idag båda av Vintjänsten Holding AB. Tillsammans har vi cirka 70% av marknaden för alkoholhaltiga drycker online (exklusive Systembolaget).

Vinoteket - störst i Sverige

Vinoteket är Sveriges ledande vinbutik på nätet och har levererat hem vin till dörren i över 10 år. Förra året (2023) placerades totalt cirka tre miljoner flaskor vin från Vinoteket på svenskarnas middagsbord. Utöver vin finns även öl, alkoholfria drycker och starksprit i butiken.

Winefinder - ledande inom premiumvin

Winefinder är störst när det gäller onlineförsäljning av premiumviner och har bedrivit sin verksamhet sedan 2007. Redan från start låg fokus på kvalitetsviner från bland annat Bordeaux, något som än idag är en stor styrka och stolthet. Vi på Winefinder har även en fysisk butik i Gentofte norr om Köpenhamn.

Brett och djupt kvalitetssortiment

Butikernas viner väljs ut av kunniga medarbetare som tillsammans har decennier av vinerfarenhet som bland annat inköpare, sommelierer, vinskribenter och samlare. Målet är att hitta så bra viner och priser som möjligt - för alla vinälskare. I Vintjänstens båda butiker finns viner på flaska från 99 kronor och både Winefinder och Vinoteket tar aktivt avstånd från bag-in-box. Ledorden är kvalitet framför kvantitet - att dricka mindre och bättre.

Äldre och mer mogna årgångar, små och okända producenter, druvsorter och vindistrikt, som annars har svårt att komma in på den svenska marknaden, får även de en välförtjänt plats i de digitala butikshyllorna.

Lagligt och smidigt

Att handla vin online har varit lagligt för svenska konsumenter sedan 2007 (enligt den så kallade Rosengrendomen). Förra året slog Högsta Domstolen än en gång fast att försäljning av alkohol online, på det sätt Winefinder och Vinoteket bedriver den, är fullt lagligt enligt både den svenska alkohollagen och gällande EU-rätt. Vinerna skickas direkt från vårt lager utanför Köpenhamn för snabb leverans direkt hem till dörren via någon av våra leveranspartners. Svensk moms och alkoholskatt betalas av nätbutikerna, helt enligt gällande lagstiftning och är alltså redan inkluderade i priserna. 

Besök gärna vår butik

Vi på WInefinder har även en fysisk butik i Gentofte några minuter norr om Köpenhamn som du är välkommen att besöka på Gentoftegade 54 i Gentofte.

Har du ännu inte börjat prenumerera på vårt nyhetsbrev så kan du göra det genom att fylla i den epostadress här nedanför!

Är det något du undrar över? Kontakta oss gärna på info@winefinder.com

 

Missa inga nyheter!

Anml dig till vårt nyhetsbrev med marknadens bästa vintips.