Filtrera & anpassa

Viner från Domaine Tollot-Beaut

Runt 1930 övertygade den amerikanska vinhandlaren, vinmakaren och författaren, Frank Schoonmaker några egendomar i Bourgogne att börja reservera en del av sin produktion för att buteljera under egen etikett och exportera till USA. Vin som annars ...

Läs mer om Domaine Tollot-Beaut

Vi har tyvärr inga viner från den angivna producenten, men du kan hitta andra populära viner här nedanför.

Dölj atlas

Mer om viner från Domaine Tollot-Beaut

Runt 1930 övertygade den amerikanska vinhandlaren, vinmakaren och författaren, Frank Schoonmaker några egendomar i Bourgogne att börja reservera en del av sin produktion för att buteljera under egen etikett och exportera till USA. Vin som annars skulle sålts till negocianter. Domaine Tollot-Beaut var en av dessa och de buteljerade på egendomen redan 1921.

Tollot-Beaut är belägen i byn Chorey-lès-Beaune. Den som kommer dit första gången märker att Chorey-lès-Beaune ligger till höger om motorvägen, medan de andra appellationerna ligger till vänster. 
Den 136 hektar stora kommunen Chorey-les-Beaune är nästan uteslutande planterad med pinot boir, mindre än 4 % är planterade med chardonnay.

De 24 hektar som Tollot-Beaut har till förfogande ligger i centrala Chorey-lès-Beaune och av deras vingårdar är de flesta odlade med pinot noir, inklusive 3 Grand Cru-lägen och ett flertal Premier Cru-vingårdar. Mycket små mängder produceras dessutom av en gudomlig vit Corton-Charlemagne. Domainens ansikte utåt idag är Nathalie Tollot som är den femte generationen, men det finns många andra Tollots i vineriet och i vingården, farbror Jack, far Alain och Nathalie samt kusinerna Jean-Paul och Olivier. Domaine Tollot-Beau är belägen på Rue Alexandre Tollot, uppkallat efter Nathalie farfarsfar som under många år var borgmästare i Chorey. Namnet Beaut i Tollot-Beaut härstammar från Alexander hustru, Aurélie Beaut.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du