Filtrera & anpassa

Viner producerade i Castilla y León

Väster om Rioja och öster om Galicien i Spaniens norra del ligger Castilla y Léon som är Spaniens största autonoma region och som också har flera intressanta vindistrikt runt floden Duero. Området var länge mest inriktat på spannmål även om vin har ...

Läs mer om Castilla y León i Spanien
Dölj atlas

Mer om viner från Castilla y León


Väster om Rioja och öster om Galicien i Spaniens norra del ligger Castilla y Léon som är Spaniens största autonoma region och som också har flera intressanta vindistrikt runt floden Duero. Området var länge mest inriktat på spannmål även om vin har spelat en viktig roll i regionen i över 2000 år.

Under slutet av 1800-talet försvann emellertid stora delar av vinarealen på grund av vinlusen och först under den senare delen av 1900-talet (från 80-talet fram till nu) har vinnäringen växlat om från massproduktion till en inriktning på kvalitetsviner i de mest berömda distrikten. Området är i dag känt för att göra några av Spaniens bästa viner och här finns nio distrikt med DO-status.

Castilla y Léon ligger på en högplatå och vingårdarna ligger på mellan 700 och 1000 meters höjd. Detta i kombination med det starkt kontinentala klimatet, med heta torra somrar och skarpa kalla vintrar, gör att området regelbundet bjuder på temperaturer under noll grader och frost vid känsliga perioder under växtsäsongen är inte ovanligt.

Skillnaderna i temperatur mellan dag och natt påverkar också vinerna och ger druvor med mycket fräschör och syra. Området skyddas från havets tempererande inflytande av bergskedjan Cordillera Cantábrica i norr. Jordmånen är generellt sett tunn och stenig men blir allt mer rik på lera och mineral ju närmare floderna man kommer - den mest kända är förstås Duero som flytervidare till Portugal och blir Douro.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du