Filtrera & anpassa

Viner från Rhone, Frankrike

Vindistriktet Rhne i Frankrike är känt för sin historia och kvalitet på vinerna som produceras där. Rhnefloden är livsnerven i regionen och sträcker sig över en sträcka på 200 kilometer, från Lyon i norr till Avignon i söder. Vindistriktet delas in i ...

Läs mer om Rhone i Frankrike
Dölj atlas

Mer om viner från Rhone


Vindistriktet Rhône i Frankrike är känt för sin historia och kvalitet på vinerna som produceras där. Rhônefloden är livsnerven i regionen och sträcker sig över en sträcka på 200 kilometer, från Lyon i norr till Avignon i söder. Vindistriktet delas in i två delar: norra Rhône och södra Rhône, båda med sina egna distinkta karaktärer och druvsorter.

I norra Rhône domineras produktionen av röda viner gjorda av druvsorterna Syrah och Viognier, medan södra Rhône främst producerar röda viner baserade på Grenache, Syrah och Mourvèdre. Dessa viner har olika smaker och egenskaper på grund av skillnader i klimat, jordmån och vinframställningsmetoder.

Norra Rhône är känt för sin eleganta och strukturerade Syrah, som ger röda viner med inslag av peppar och mörka bär. Den lilla appellationen Côte-Rôtie är känd för sina högkvalitativa viner från branta terrasser, där druvorna odlas på en underlag av granit. Hermitage, Crozes-Hermitage och Cornas är andra kända appellationer i norra Rhône.

Södra Rhône, å andra sidan, är känd för sina fylliga, fruktiga och kryddiga röda viner. Châteauneuf-du-Pape är den mest kända appellationen i södra Rhône och anses vara en av de mest prestigefyllda vinerna i världen. Vinerna är gjorda av en blandning av druvor, med Grenache som dominerande druva, vilket ger smaker av röda bär, lakrits och kryddor.

Rhôneflodens närvaro är en viktig faktor för vinproduktionen i regionen. Floden skapar en mängd olika jordtyper som ger olika smaker och egenskaper åt vinerna. Rhône är också känd för sina steniga terrasser, som kräver manuell odling och ger druvorna en intensiv smak.

Sammanfattningsvis är vindistriktet Rhône i Frankrike känt för sina kvalitativa och unika viner med olika karaktärer beroende på området de kommer ifrån. Norra Rhône är känt för sina strukturerade och eleganta röda viner baserade på Syrah och Viognier, medan södra Rhône är känd för sina fylliga och kryddiga röda viner baserade på Grenache, Syrah och Mourvèdre. Rhônefloden och dess terrasser är en viktig faktor för vinproduktionen i regionen och ger vinerna en unik karaktär.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du