Filtrera & anpassa

Viner från Chateau la Nerthe

Det finns inte många egendommar i Chateauneuf-du-Pape som kan kalla sig Chteau, men La Nerthe är en av dem. Det majestätiska slottet är från 1700 och är uppkallat efter Pierre de la Nerthe, en tidigare ägare. Efter vinlusens härjningar på 1870-talet ...

Läs mer om Chateau la Nerthe

Vi har tyvärr inga viner från den angivna producenten, men du kan hitta andra populära viner här nedanför.

Populära viner hos Winefinder

Tyvärr har vi just nu inga viner i butiken som matchade din sökning. Kanske något av våra mest populära viner kan vara av intresse?

Dölj atlas

Mer om viner från Chateau la Nerthe

Det finns inte många egendommar i Chateauneuf-du-Pape som kan kalla sig Château, men La Nerthe är en av dem. Det majestätiska slottet är från 1700 och är uppkallat efter Pierre de la Nerthe, en tidigare ägare. Efter vinlusens härjningar på 1870-talet blev hela egendomen nyplanterad som en av de första inom området av dåvarande ägaren Joseph Ducos, som också var borgmästare i Chateauneuf-du-Pape och slottet blev känt för sina viner. Ducos var en pionjär inom sin tid och förstod tidigt vikten av terroir och fokus skulle vara på ett vin gjort på en mängd olika druvor varav Grenache var den viktigaste. Slottet var också bland de första att slottstappa vinerna. Under andra världskriget var slottet kommandocentral för Luftwaffe och led stor skada under befrielsen. Vindriften kom först igång på en högre nivå under 60-talet och 70-talet och vinerna fann åter sin plats bland Chateauneuf-du-Papes bästa. 1985 köptes slottet av de nuvarande ägarna, familjen Richards, som omedelbart gjorde stora investeringar i renovering av slottet och tog vinerna tilll dne absoluta toppen. Den berömda vinmakaren Alain Dugas anställdes och drev slottet fram till 2008 då han gick i pension. Slottet drivs idag av Christian Voeux, som tidigare arbetat på Mont-Redon. Chateauneuf-du-Pape är bland den amerikanska vinkritikern Robert Parkers favorit områden, och han har Château La Nerthe bland sina absoluta favoriter. I sin bok, The Worlds Greatest Wine Estates, skriver han: Today , La Nerthe is the showpiece château of the southerne Rhône Valley. In fact It is the only Château with the stature and grandeur of a top Médoc Estate. Idag är slott och källare helt renoverat och allt är på plats för att höja kvaliteten ytterligare.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du