Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Filtrera & anpassa

Viner från Domaine le Clos du Caillou

Domaine Le Clos du Caillou ligger i byn Courthézon, nordost om Chteauneuf-du-Pape. Jorden är fylld med stora stenblock och sand och de berömda runda galets roulés-stenarna som ger den perfekta toppjorden för att producera stora Chteauneuf-du-Pape- ...

Läs mer om Domaine le Clos du Caillou
Det finns fler viner i Premium!

Här hittar du de bästa vinerna från de bästa producentera.

Hämta Premiumviner
Dölj atlas

Mer om viner från Domaine le Clos du Caillou

Domaine Le Clos du Caillou ligger i byn Courthézon, nordost om Châteauneuf-du-Pape. Jorden är fylld med stora stenblock och sand och de berömda runda galets roulés-stenarna som ger den perfekta toppjorden för att producera stora Châteauneuf-du-Pape-viner. Det har också varit målet ända sedan familjen Pouizin och Vacheron grundade domänen här 1956, och det är inte utan anledning som vinkännare världen över anser slottet är bland de bästa egenomarna i distriktet.

Domänen består av totalt 58 hektar vingårdar, varav 8 ligger i Châteauneuf-du-Pape. I princip kunde de återstående 50 hektaren också mycket väl ha ingått i Chaeauneuf-du-Pape, eftersom de endast separeras från distriktet av en gammal stenmur. Enligt en berättelse skulle den tidigare ägaren inte ha varit villig att betala de skatter som krävdes för att upphöja marken när Chateauneuf-du-Pape klassificerades 1923, och det är därför terroiren endast är klassad som Côtes du Rhône.

Les Clos du Caillou gör en mängd olika viner under både AOP/AOC Côtes du Rhône och Châteauneuf-du-Pape.