Filtrera & anpassa

Viner från Clos Saint Jean

När vi först blev bekanta med Clos Saint Jean, var egendomen främst känd för att göra väldigt traditionella viner som hade en tendens att lagras så länge på de stora faten av slovensk ek att frukten ofta torkade ut.Denna stil förändrats när Pascal ...

Läs mer om Clos Saint Jean

Vi har tyvärr inga viner från den angivna producenten, men du kan hitta andra populära viner här nedanför.

Populära viner hos Winefinder

Tyvärr har vi just nu inga viner i butiken som matchade din sökning. Kanske något av våra mest populära viner kan vara av intresse?

Dölj atlas

Mer om viner från Clos Saint Jean

När vi först blev bekanta med Clos Saint Jean, var egendomen främst känd för att göra väldigt traditionella viner som hade en tendens att lagras så länge på de stora faten av slovensk ek att frukten ofta torkade ut.

Denna stil förändrats när Pascal och Vincent Maurels far dog 2001 och hans söner tog över ledningen av den 43 hektar stora egendomen. Det första bröderna gjorde var att anställa den berömda oenologen, Philippe Cambie som rådgivare. Men - det var en tuff start för de båda bröderna. En ren störtflod av regn förstörde druvkvaliteten 2002, så de var tvungna att sälja allt sitt vin till negocianter utan att tappa så mycket som en flaska under eget namn.

Helt annorlunda var det lyckligtvis under 2003, då bröderna motstod frestelsen - trots det mycket varma vädret - att skörda tidigt, vilket innebar att deras druvor mognade helt utan minsta tecken på att vara övermogna. Det färdiga vinet illustrerar väl vad man kan åstadkomma med några av de bästa vingårdarna som ligger i Le Crau, ett berömt läge, i hjärtat av Chateauneuf-du-Pape, när man också har en erfaren man som Philippe Cambie ombord.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du