Filtrera & anpassa

Viner från Pauillac, Frankrike

Med tre av fem premier grand cru classés så är det ingen tvekan om att Pauillac tillhör världens bästa och mest respekterade vindistrikt och kanske till och med Bordeauxs allra bästa. Lägg till några av topparna bland de så kallade super seconds ...

Läs mer om Pauillac i Frankrike
Dölj atlas

Mer om viner från Pauillac


Med tre av fem premier grand cru classés så är det ingen tvekan om att Pauillac tillhör världens bästa och mest respekterade vindistrikt och kanske till och med Bordeauxs allra bästa. Lägg till några av topparna bland de så kallade ”super seconds” (andra cru-vinerer som presterar på nära nog samma nivå som premier cru-vinerna) och flera topprankade egendomar bland de andra klassificerade slotten och det är lätt att förstå att Pauillac har en särställning i alla vinälskares ögon. Över 80 procent av produktionen är också cru classé.

Vinerna från Pauillac kombinerar styrka och kraft med finess och fantastisk lagringspotential. Om det ibland är svårt att hitta den där typiska smaken av ”svarta vinbär” i vinerna i Bordeaux så är den allt som oftast närvarande i vinerna från just detta distrikt. Vinerna har också en bra kraftig struktur med rejält med mörk frukt och inslag av tobak, ceder, blyerts och tuffa men mer avrundade tanniner än vinerna från Saint-Estèphe i norr.

Jordmånen är mager. Pauillac ligger på en grusplatå med djupa grusåsar och inslag av järn som passar cabernet sauvignon som hand i handske och druvsorten dominerar blandningarna (60-80 procent) med tillägg av någon eller några av de vanliga medbrottslingarna (merlot, cabernet franc, petit verdot och malbec). Jordmånen är också mer jämn över hela distriktet än i t.ex. Saint-Estèphe.

De röda vinerna görs på traditionellt sätt med jäsning på rostfritt stål, cementtankar, keramiska tankar eller på träkar. Antingen med naturlig eller tillsatt jäst. Så gott som alla röda viner av kvalitet lagras en tid på klassiska franska ekfat (normalt mellan 6-20 månader).

Château Lafite-Rotschild, Château Mouton-Rotschild och Château Latour har en särställning - alla klassificerade som premier grand cru classé och tveklöst tre av Bordeauxs bästa egendomar. De följs av Château Pichon Longueville Baron och Château Pichon Longueville Comtesse de Lalande (båda 2a cruer), Château Duhart-Milon (4e cru) samt en mängd mycket bra femte cruer: Château Pontet-Canet, Château Batailley, Château Haut-Batailley, Château Grand-Puy-Lacoste, Château Grand-Puy-Ducasse, Château Lynch-Bages, Château Lynch-Moussas, Château d'Armailhac, Château Haut-Bages-Libéral, Château Pédesclaux, Château Clerc-Milon och Château Croizet Bages.

Särskilt Château Pontet Canet och Château Lynch Bages har presterat långt över sin klassificering de senaste 20 åren.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du