Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Filtrera & anpassa

Viner från Chateau Pontet Canet

Familjen Cruse är en av dessa gamla etablerade Bordeaux-ätter som har ett finger med i flera egendomar. Efter delar av Bordeaux-marknadens sammanbrott i början av 1970-talet med bl a ett självmord som resultat av bluff-blandningar kom vändningen ...

Läs mer om Chateau Pontet Canet
Det finns fler viner i Premium!

Här hittar du de bästa vinerna från de bästa producentera.

Hämta Premiumviner
Dölj atlas

Mer om viner från Chateau Pontet Canet

Familjen Cruse är en av dessa gamla etablerade Bordeaux-ätter som har ett finger med i flera egendomar. Efter delar av Bordeaux-marknadens sammanbrott i början av 1970-talet (med bl a ett självmord som resultat av bluff-blandningar) kom vändningen. Desto bättre att Guy Tesseron från en förmögen Cognacs-familj men gift med en Cruse tog över slottet 1975. Trots stora förhoppningar kom inte vinerna igång förrän på 1980-talet, och ändå inte riktigt som man hoppats. Den riktiga vändningen kom i mitten på 1990-talet med hjälp av Michel Rolland, med en bra 1994 och en strålande 1995.

Vingården är på 78 hektar och ligger alldeles intill Châteu Mouton Rotschild. I dag ägs och drivs egendomen av Alfred och Michel Tesseron och sedan 00-talet drivs vingårdarna ekologiskt och biodynamiskt. Källarmästare sedan mer än 20 år är Jean Michel Comme. Egendomen klassificerades som en 5e cru i 1855-års klassificering men räknas i dag till de absoluta topparna i Pauillac.

Producenten uppger att deras viner tillverkas utan animaliska produkter och därmed är passande för dig som är vegan.