Filtrera & anpassa

Viner från Chateau Pedesclaux

Chateau Pedesclaux fick sitt namn från sin skapare och namne, Pierre Urbain Pedesclaux 1810 när han köpte vingårdsmark från en annan egendom i Pauillac, Grand Puy. Familjen Pedesclaux var redan etablerade i Bordeaux som Negociants när de lade till ...

Läs mer om Chateau Pedesclaux

Vi har tyvärr inga viner från den angivna producenten, men du kan hitta andra populära viner här nedanför.

Populära viner hos Winefinder

Tyvärr har vi just nu inga viner i butiken som matchade din sökning. Kanske något av våra mest populära viner kan vara av intresse?

Dölj atlas

Mer om viner från Chateau Pedesclaux

Chateau Pedesclaux fick sitt namn från sin skapare och namne, Pierre Urbain Pedesclaux 1810 när han köpte vingårdsmark från en annan egendom i Pauillac, Grand Puy. Familjen Pedesclaux var redan etablerade i Bordeaux som Negociants när de lade till vinmakare till sitt CV.Faktum är att Edmond Pedesclaux var en av mäklarna som hjälpte till att fastställa den ursprungliga 1855-klassificeringen av Medoc. År 1883 utökades fastigheten när ägaren köpte vinstockar från familjen Cruse, som ägde granngården Chateau Pontet Canet på den tiden.Familjen Pedesclaux sålde så småningom sin egendom på vänstra stranden 1891 till greve Gastebois.

Chateau Pedesclaux gick genom många ägares händer fram till 1950 när Lucien Jugla köpte Chateau Pedesclaux. Vid tidpunkten för köpet var egendomen i så dåligt skick efter år av vanvård, de producerade inte ens vin när Jugla tog över! 1965 överfördes Chateau Pedesclaux till Jugla’s fem barn och moderniserades under en treårsperiod och som avslutades 2007.

2009 sålde familjen Pedesclaux till Jacky Lorenzetti som redan ägde Château Lilian Ladouys i St. Estephe. Jacky Lorenzetti utökade vingårdarna i Chateau Pedesclaux med köp av 12 hektar belägna på Milonplatån. Dessa Medoc-rankor ligger bredvid skiften som ägs av Chateau Lafite Rothschild och Chateau Mouton Rothschild. Emmanuelle Cruse är chef för Pedesclaux idag.

Den 49 hektar stora vingården är planterad med 59 % Cabernet-Sauvignon, 36 % Merlot, 3 % Petit Verdot och 2 % Cabernet Franc på en terroiren som består av grus över en lerbotten. Detta representerar en fortsatt ökning av Cabernet Sauvignon i vingårdarna. Med tiden är det egendomens mål att fortsätta öka andelen Cabernet Sauvignon i vingårdarna och ta bort mer av deras Merlot-vinstockar. 

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du