Filtrera & anpassa

Viner från Chateau Grand Puy Ducasse

Chteau Grand Puy Ducasse är en drygt 60 hektar stor egendom som ligger mitt i byn Pauillac med utsikt över havsviken Gironde där 40 hektar är planterade med vinrankor 60 procent Cabernet Sauvignon och resten Merlot. Egenomen var länge i händerna på ...

Läs mer om Chateau Grand Puy Ducasse
Dölj atlas

Mer om viner från Chateau Grand Puy Ducasse

Château Grand Puy Ducasse är en drygt 60 hektar stor egendom som ligger mitt i byn Pauillac med utsikt över havsviken Gironde där 40 hektar är planterade med vinrankor (60 procent Cabernet Sauvignon och resten Merlot). Egenomen var länge i händerna på familjen Ducasse och grundades av advokaten Pierre Ducasse vid mitten på 1700-talet. Det nuvarande slottet byggdes av hans son runt 1820 och det var under dennes svärsons ledning, Adrien Chauvet, som vinet kom att klassificeras som en femte cru i den historiska klassificeringen av vinerna från Médoc 1855. Idag ägs egendomen av den franska banken Crédit Acricole.

Slottet förde länge en lite tynande tillvaro i rankingen men har sedan 1990-talet gjort stora framsteg när det gäller vinerna. Vingårdslägena är uppdelade i tre delar - en vid slottet, en lite längre söderut och en lite längre norrut i närheten av Mouton, Lafitte och Pontet Canet - och vi snackar om klassisk Pauillac terroir med djupa grusbäddar. Länge anlitades den kände önologen Denis Dubourdieu som konsult men idag (2023) är det Anne le Naour och önolog-konsulten Hubert de Bouärd som sköter egendomen. Man har bl a genomfört en studie av potentialen för varje enskild vingårdslott och genomfört en förändring av vingårdsförvaltningen. Vinrankorna är nu högre uppbundna och varje enskild druvsort har matchats perfekt till den mest lämpliga terroiren.

Resultatet av detta ger sammantaget mognare, friska Cabernet Sauvignon och Merlot-druvor som tillsammans med ren modernisering av produktionsmetoderna har gett Grand Puy Ducasses viner ett nyvunnet rykte om aromatisk komplexitet, vacker struktur och utmärkt åldringspotential. Kännetecknet för en klassisk Pauillac. Inte minst under riktigt bra år som 2020 då James Suckling gav vinet 96 poäng och omdömet ”A pretty gorgeous Pauillac.”

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du