Filtrera & anpassa

Viner från Cotes du Rhone, Frankrike

Vindistriktet Cotes du Rhone i Rhne-dalen i södra Frankrike är känt för sina viner av hög kvalitet som har en lång tradition. Regionen sträcker sig från södra Lyon till Medelhavet och omfattar cirka 200 kilometer.Cotes du Rhone producerar både röda ...

Läs mer om Cotes du Rhone i Frankrike
Dölj atlas

Mer om viner från Cotes du Rhone


Vindistriktet Cotes du Rhone i Rhône-dalen i södra Frankrike är känt för sina viner av hög kvalitet som har en lång tradition. Regionen sträcker sig från södra Lyon till Medelhavet och omfattar cirka 200 kilometer.

Cotes du Rhone producerar både röda och vita viner men det är de röda vinerna som är mest kända. De är gjorda av druvor som Grenache, Syrah, Mourvedre och Cinsault. Dessa druvor ger viner som är rika på smak och doftar av röda bär, kryddor och örter. Kvaliteten på Cotes du Rhone-vinerna kan variera, men de bästa exemplen är kraftfulla och smakrika, med mjuka tanniner och en lång finish.

Det finns flera underområden i Cotes du Rhone som producerar olika typer av viner. Nordöstra delen av regionen är känd för sina Syrah-viner som ofta har en lite kryddig smak och högre syrahalt. I södra delen av regionen produceras Grenache-dominerade viner som är mjukare i smaken och har en fruktigare karaktär.

Ett annat känt underområde i Cotes du Rhone är Châteauneuf-du-Pape, som ligger söder om staden Avignon. Vinerna här är oftast gjorda av Grenache-druvor och har en komplex smak med inslag av torkad frukt, kryddor och mineraler. Vinerna från Châteauneuf-du-Pape är ofta dyra och eftertraktade av vinälskare över hela världen.

Cotes du Rhone har en rik historia när det gäller vinproduktion. Området har varit en viktig producent av vin sedan romartiden och har fortsatt att producera högkvalitativa viner genom århundradena. Idag är Cotes du Rhone ett av de största och mest respekterade vindistrikten i Frankrike, med många vinproducenter som arbetar hårt för att upprätthålla regionens rykte för att producera några av världens bästa viner.

Att besöka Cotes du Rhone är en unik upplevelse för vinälskare. Regionen har många vingårdar som erbjuder vinprovning och rundturer för besökare. Det finns också många charmiga byar och städer i området som är väl värda att besöka, inklusive Avignon, Orange och Vaison-la-Romaine.

Sammanfattningsvis är Cotes du Rhone ett vindistrikt i södra Frankrike som är känt för sina högkvalitativa röda viner, som är rika på smak och doftar av röda bär, kryddor och örter. Området har en rik historia som sträcker sig tillbaka till romartiden och är idag ett av de mest respekterade vindistrikten i Frankrike.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du