Filtrera & anpassa

Viner från Stellenbosch, Sydafrika

Stellenbosch är Sydafrikas mest berömda vindistrikt och här finns omkring 150 olika egendomar som står för omkring 15 procent av landets produktion. Här görs i princip alla typer av vin. Området domineras av flera berg som Simonsberg, Heldebergs och ...

Läs mer om Stellenbosch i Sydafrika
Dölj atlas

Mer om viner från Stellenbosch


Stellenbosch är Sydafrikas mest berömda vindistrikt och här finns omkring 150 olika egendomar som står för omkring 15 procent av landets produktion. Här görs i princip alla typer av vin. Området domineras av flera berg som Simonsberg, Heldebergs och Stellenbosch Mountain och det är på sluttningarna till dessa som de bästa vingårdarna är planterade.

Stellenbosch inkluderar en mängd olika wards: Banghoek, Bottelary, Devon Valley, Helderberg, Jonkershoek Valley, Papegaaiberg, Polkadraai Hills och Simonsberg-Stellenbosch.

Klimatet i Stellenbosch är nästan som i Bordeaux - milt med påverkan från havet - fast lite varmare. Jordmånen består av söndervittrad granit med alluviala inslag (jordmån som består av lera, silt och grus som bildats genom avlagringar från floder och vattendrag). I Stellenbosch görs några av de bästa vinerna i Sydafrika i vitt skilda stilar. Stilfull och mineralig chardonnay, frisk sauvignon blanc, några av världens bästa chenin blanc-viner utanför Loire (viner som förenar chardonnays kropp med sauvignon blancs friskhet).

Men det var med bordeauxblandningar som Stellenbosch etablerade sitt rykte som Sydafrikas främsta distrikt. Här finns några av landets äldsta vingårdar som fortfarande gör cabernet. och merlot-baserade viner i världsklass. Egendomar som Meerlust, Rustenberg, Rust en Vrede men också Vergelegen (som ligger i Sommerset West men som gör viner från Stellenbosch). Men också “nyare” egendomar som Kanonkop, Thelema och Morgenster.

Men Stellenbosch är också stilfull syrah/shiraz (till exempel Haskell Vineyards), riktigt bra pinotage (bland annat från Beyers Truter på Beyerskloof) samt cabernet franc i yppersta klass (från Bruwer Raats).

De bästa vinerna i Stellenbosch är riktiga lagringsviner men man gör också mängder av mjuka röda viner för vardaglig konsumtion som tagit världen med storm. Stellenbosch har också ett universitet som gjort distriktet ledande när det gäller vitikulturell forskning.

 

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du