Filtrera & anpassa

Viner från Moscadello di Montalcino, Italien

Moscadello di Montalcino är ett vindistrikt som ligger i hjärtat av Toscana, Italien. Detta område är känt för att producera några av de finaste dessertvinerna i hela världen.Vingårdarna i Moscadello di Montalcino ligger högt upp på kullarna och drar ...

Läs mer om Moscadello di Montalcino i Italien
Dölj atlas

Mer om viner från Moscadello di Montalcino


Moscadello di Montalcino är ett vindistrikt som ligger i hjärtat av Toscana, Italien. Detta område är känt för att producera några av de finaste dessertvinerna i hela världen.

Vingårdarna i Moscadello di Montalcino ligger högt upp på kullarna och drar nytta av det kalla klimatet som är idealiskt för att odla den muscat blanc à petits grains-druvan, som är den huvudsakliga druvsorten som används för att producera dessa söta viner. Moscadello di Montalcino är också känt för att producera vin från Sangiovese-druvan, vilket ger ett annat smakprofil till regionens vin.

Dessa söta viner har en rik, gul färg och en intensiv doft av honung, persikor och aprikoser. De är också kända för sin höga alkoholhalt och för sin söta smak som balanseras av en skarp syra. Dessa viner passar perfekt till dessert, men de kan också drickas på egen hand som en avslutning på en god måltid.

Moscadello di Montalcino är en relativt liten region, men dess viner har uppnått internationellt erkännande för sin höga kvalitet. De flesta av vingårdarna är familjeägda och odlar sina druvor på traditionellt sätt. Detta innebär att vingårdarna inte använder sig av moderna tekniker för att producera vin, utan istället förlitar sig på gamla traditioner och erfarenheter för att skapa de bästa möjliga vinerna.

En av de bästa sakerna med Moscadello di Montalcino är att det är en plats som är mycket pittoresk och vacker. Landskapet i området är kulligt och täckt av vinrankor som slingrar sig runt träden och skapar en romantisk och pittoresk vy. Om du någonsin besöker Toscana bör du definitivt planera att besöka Moscadello di Montalcino och uppleva dess underbara vin och landskap.

Sammanfattningsvis är Moscadello di Montalcino en fantastisk region för vinälskare att utforska. Dess söta viner är unika och välsmakande, och dess vackra landskap är en fröjd för ögat. Om du planerar att besöka Toscana, bör du definitivt ta dig tid att besöka denna fantastiska region och uppleva allt som den har att erbjuda.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du