Filtrera & anpassa

Viner från Vino Nobile di Montepulciano, Italien

Egendomarna i distriktet Vino Nobile di Montepulciano DOCG, som ligger söder om Chianti Classico och öster om Montalcino, har inte åtnjutit samma utveckling som de i Montalcino vars Brunello haft en kraftig utveckling i popularitet under de senaste ...

Läs mer om Vino Nobile di Montepulciano i Italien

Vi har tyvärr inga viner från den angivna regionen/distriktet, men du kan hitta andra populära viner här nedanför.

Populära viner hos Winefinder

Tyvärr har vi just nu inga viner i butiken som matchade din sökning. Kanske något av våra mest populära viner kan vara av intresse?

Dölj atlas

Mer om viner från Vino Nobile di Montepulciano


Egendomarna i distriktet  Vino Nobile di Montepulciano DOCG, som ligger söder om Chianti Classico och öster om Montalcino, har inte åtnjutit samma utveckling som de i Montalcino (vars Brunello haft en kraftig utveckling i popularitet under de senaste 20 åren). Namnet har inget med druvsorten montepulciano (som är vanlig i Abruzzo) att göra, utan kommer från staden Montepulciano som är huvudort i distriktet.

Huvudvinet Vino Nobile de Montepulciano görs på minst 60-80 procent sangiovese kompletterat med canaiolo och mammolo. Vinet lagras i minst två år innan det släpps på marknaden - varav ett år ska vara på ekfat.

Också här finns en Rosso, Rosso di Montepulciano, som i likhet med Rosso di Montalcino (det enklare systervinet till Brunello di Montalcino) är ett mer vardagligt vin som görs på druvor från yngre stockar för tidigare konsumtion.

 

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du