Filtrera & anpassa

Viner från Toscana IGP, Italien

Toscana är en region i Italien som är känd för sina fantastiska viner, och vindistriktet Toscana IGP är inget undantag. Toscana IGP står för Indicazione Geografica Protetta, vilket betyder att vinerna är skyddade av geografiskt ursprung.Toscana IGP ...

Läs mer om Toscana IGP i Italien
Dölj atlas

Mer om viner från Toscana IGP


Toscana är en region i Italien som är känd för sina fantastiska viner, och vindistriktet Toscana IGP är inget undantag. Toscana IGP står för Indicazione Geografica Protetta, vilket betyder att vinerna är skyddade av geografiskt ursprung.

Toscana IGP omfattar hela regionen Toscana, vilket sträcker sig från Medelhavskusten i väster till de Apenninska bergen i öster. Toscana IGP-viner görs främst på druvor som Sangiovese, Cabernet Sauvignon, Merlot och Syrah, och varje druva ger en unik karaktär till vinet.

Toscana IGP-viner är kända för sin höga kvalitet och deras smaker varierar beroende på vilken del av regionen de kommer ifrån. De kan vara lätta och fruktiga eller tunga och kraftfulla. De mest kända Toscana IGP-vinerna är Chianti och Brunello di Montalcino, men det finns också många andra goda viner som produceras i regionen.

För att skapa högkvalitativa Toscana IGP-viner används traditionella metoder som har överförts från generation till generation. Många vingårdar använder fortfarande handplockade druvor och låter dem jäsa naturligt, vilket ger vinet en unik karaktär och smak.

Det finns många anledningar till varför Toscana IGP-viner är så eftertraktade. Förutom deras höga kvalitet är de också mycket mångsidiga och passar till en mängd olika maträtter, från pasta och pizza till kött och ost. Dessutom är många vingårdar öppna för besökare, vilket ger turister en unik upplevelse av att se och smaka på de fantastiska vinerna som Toscana IGP har att erbjuda.

I slutändan är Toscana IGP ett av de mest respekterade vindistrikten i Italien och dess viner är kända över hela världen. Det är en region som hyllas för sin tradition, passion och höga kvalitet, och för många är Toscana IGP-viner synonymt med det bästa som Italien har att erbjuda.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du