Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Tenuta di Petrolo Campo Lusso Cabernet Sauvignon 2020

Tenuta di PetroloCampo Lusso Cabernet Sauvignon 2020

Ekologisk

Italien, Toscana, 750 ml, 14%

Tenuta de Petrolos nya ikonvin. Vingården med Cabernet Sauvignon planterades 2001 och är en av de högst belägna Tenuta di Petrolo, mycket nära det gamla försvarstornet Galatrona, som tornar över hela dalen och fastigheten. Fältet är skyddat från vind i ett naturligt mikroklimat, omgivet av höga träd···

Styckvis

1 479 kr

/flaska
Låda (6 st)

8 874 kr

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Smaknotering

Stor, intensiv doft, till bredden fylld av mörka bär, svarta vinbär och toner av choklad. Smaken domineras av mörka bär, choklad samt en fin kryddighet. Tanninerna är ungdomligt strama, men trots allt fint integrerade i helheten. Vinet har en otroligt snygg och lång finish.

Drickes
2023-2030
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Lufta vinet
2 timmar

Så tycker experterna

James Suckling
95p "A tiny-production pure cabernet sauvignon, made on a small mountain in Tuscany."

The aromas of blackcurrants and slate come through clearly, together with crushed-stone and violet undertones. Asphalt, too. Medium-to full-bodied with very fine, chewy tannins that last a long time. Linear and structured with vertical depth. Muscular, mountain tannins. A tiny-production pure cabernet sauvignon, made on a small mountain in Tuscany.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Denna egendom är en av de mest hyllade i dagens Toscana. Under den karismatiske ägaren, Luca Sanjusts och hans mor Lucia Sanjust Bazzochis ledning, har man sedan mitten av nittiotalet uppnått fantastiska resultat och vingården har fått ett genombrott bland internationella vinkritiker som James Suckling, Wine Spectator och Robert Parker. 

Luca Sanjust är bördig ur en gammal italiensk adelsfamilj med rötter tillbaka till hertigarna av Sicilien år 1200.  Men Tenuta Petrolo har varit i Sanjusts/Bazzochis ägo sedan 1940-talet. Egendomen är otroligt vackert belägen ca. 40 km syd om  Siena i ett kuperat område, som domineras av ett imponerande slottstorn från etruskisk tid, dvs. innan romarna erövrade denna del av Italien, som kallas Galatrona. Det har sedan byggts om av romarna och under renässansen. Ursprungligen var det tillflyktsort för invånarna i krigstid.

Tidigare låg egendomens fokus på att producera vanlig Chianti, men när Luca Sanjust övertog ansvaret för driften insåg han tidigt att egendomen hade enastående mikroklimat och en unik terroir. Särskilt hög höjd i merlotvingårdarna vid foten av det gamla slottstornet är verkligen exceptionella och ger druvor för Galatrona som många granskare utan tvekan jämför med Pomerols stora viner som Eglise Clinet, Le Pin och Petrus. Jordstudier har också visat att det finns många likheter med terroiren i Pomerol.

Förutom prestigevinet Galatrona gör man också bland annat den mycket prisvärda Torrione.

http://www.petrolo.it
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du