Filtrera & anpassa

Viner producerade i Maremma

Maremma är en region i Toscana, Italien, som ligger vid kusten och omfattar en stor del av den toskanska kusten. Området är känt för sin vackra natur och sin vinkultur, där druvorna odlas på kullar och sluttningar som vetter mot havet.Maremma har ...

Läs mer om Maremma i Italien

Vi har tyvärr inga viner från den angivna regionen/distriktet, men du kan hitta andra populära viner här nedanför.

Populära viner hos Winefinder

Tyvärr har vi just nu inga viner i butiken som matchade din sökning. Kanske något av våra mest populära viner kan vara av intresse?

Dölj atlas

Mer om viner från Maremma


Maremma är en region i Toscana, Italien, som ligger vid kusten och omfattar en stor del av den toskanska kusten. Området är känt för sin vackra natur och sin vinkultur, där druvorna odlas på kullar och sluttningar som vetter mot havet.

Maremma har under de senaste decennierna blivit ett allt mer populärt vindistrikt i Italien. Detta beror på de många vingårdar som har etablerat sig i området, vilket har bidragit till en hög kvalitet på vinerna som produceras här. De mest kända vinerna från Maremma är röda viner som Morellino di Scansano och Bolgheri, men även vita och roséviner produceras här.

Morellino di Scansano är ett rött vin som görs av Sangiovese-druvor, som är den dominerande druvan i Toscana. Vinet har en fruktig smak med inslag av bär och en lätt kryddighet. Bolgheri är ett annat rött vin som görs av Cabernet Sauvignon, Merlot och andra druvsorter. Vinet är känt för sin komplexitet och elegans, med inslag av mörka bär och kryddor.

Maremma är också känt för sin gastronomi, med många lokala delikatesser som serveras på de många restaurangerna i området. Här finns allt från färska skaldjur och fisk till ostar, salami och andra lokala råvaror. En populär rätt i området är 'acquacotta', en soppa gjord på grönsaker, tomat och bröd.

Maremma är ett område som bjuder på många kulturella och historiska sevärdheter. Bland de mest populära turistmålen finns den antika staden Tarquinia med sina etruskiska gravar och det medeltida staden Pitigliano, som är byggt på en klippa. Maremma är också hem för några av de mest fantastiska stränderna i Italien, med kristallklart vatten och vita sandstränder.

Sammanfattningsvis är Maremma ett fantastiskt område i Toscana, Italien, som erbjuder vackra landskap, hög kvalitet på vinproduktionen, gastronomi och kultur. Området är en favoritdestination för turister som söker en autentisk italiensk upplevelse och ett ställe att njuta av vacker natur, god mat och vin och historiska sevärdheter.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du