Filtrera & anpassa

Viner från Sant´Antimo, Italien

Vindistriktet SantAntimo ligger i hjärtat av Toscana i Italien och anses vara ett av landets mest spännande vinområden. Området ligger mellan städerna Montalcino och Montepulciano och består av små byar och kullar som präglas av en vacker natur och ...

Läs mer om Sant´Antimo i Italien
Dölj atlas

Mer om viner från Sant´Antimo


Vindistriktet Sant'Antimo ligger i hjärtat av Toscana i Italien och anses vara ett av landets mest spännande vinområden. Området ligger mellan städerna Montalcino och Montepulciano och består av små byar och kullar som präglas av en vacker natur och rik historia.

Sant'Antimo är främst känt för sina röda viner som tillverkas av druvsorten Sangiovese. Druvorna odlas på höjder mellan 150 och 500 meter över havet vilket ger vinerna en unik karaktär och smakprofil. Vinerna från Sant'Antimo är generellt sett kraftfulla och sträva med toner av mörka bär, örter och kryddor. Dessa viner passar utmärkt till kraftiga maträtter som till exempel nötkött och vilt.

Sant'Antimo är också känt för sina vita viner som tillverkas av druvsorten Vermentino. Dessa viner är friska och fruktiga med inslag av citrus och gröna äpplen. De är perfekta att servera som aperitif eller till lättare maträtter som fisk och skaldjur.

Förutom vinodlingar så finns det också ett antal sevärdheter att besöka i Sant'Antimo. Ett exempel är den medeltida staden Montalcino som ligger i närheten av vindistriktet. Montalcino är känt för sitt röda vin Brunello di Montalcino som tillverkas av Sangiovese-druvor och som är en av Italiens mest prestigefyllda viner.

En annan sevärdhet är den gamla staden Montepulciano som ligger på en höjd med en fantastisk utsikt över Toscana-landskapet. Montepulciano är också känt för sina viner, framför allt den röda vinvarianten Vino Nobile di Montepulciano som har en mörkare ton och en lätt sötma i smaken.

Sant'Antimo är definitivt ett vindistrikt som är värt att besöka för alla vinälskare och personer som uppskattar vacker natur och kulturhistoria. Med sin rika historia och sina fantastiska viner så är det inte konstigt att många reser hit för att uppleva området och dess charm.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du