Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Filtrera & anpassa

Viner från Radio Coteau

Eric Sussman är mannen bakom detta lilla hantverksvineri ute i Russian River i Sonoma. Född, uppvuxen och utbildad inom agrikultur i New York, tog han senare vägen förbi Yakima Valley där han arbetade i vinerier under fyra år, sedan Bordeaux och ...

Läs mer om Radio Coteau
Det finns fler viner i Premium!

Här hittar du de bästa vinerna från de bästa producentera.

Hämta Premiumviner
Dölj atlas

Mer om viner från Radio Coteau

Eric Sussman är mannen bakom detta lilla hantverksvineri ute i Russian River i Sonoma. Född, uppvuxen och utbildad inom agrikultur i New York, tog han senare vägen förbi Yakima Valley där han arbetade i vinerier under fyra år, sedan Bordeaux och Bourgogne innan han gjorde ett år hos Bonny Doon i Kalifornien.

Mellan 1998 och 2001 arbetade han hos Tom Dehlinger i Russian River, en hyllad vinmakare av framför allt pinotviner, innan han kände sig mogen att starta sin egen firma, Radio Coteau.

De första tre årgångarna, 2002 till 2004, gjordes på ett ”custom crush winery”, men år 2005 installerade han sig i en före detta äppelfarm ute i Russian River, där han har installerat små öppna jästankar i stål och har sitt lager med franska ekfat.

Som skolad inom disciplinen Pinot Noir av den legendariska vinmakaren Pascal Marchand på Domaine Comte Armand i Bourgogne, följer Eric såklart klassiska burgundiska metoder.

Det och hans känsla för svala och välskötta vingårdar, resulterar i utsökta viner i sval och klassisk stil. De har alla höga aromatiska toner, en ypperligt ren frukt och frisk naturlig syra, och är som väntat uppfostrade med en försiktigt hållen ekfatshantering.

Eric Sussman gör bara ett vitt vin, en svalt elegant och frisk Chardonnay Savoy Vineyard, ett oväntat elegant zinfandelvin, tre nästan Rhôneliknande syrahviner med mörk men elegant bärfruktighet och delikat kryddighet, samt fyra pinotviner.

Det är just pinotvinerna han har blivit känd för – och de hör till de mest eleganta i Sonoma. Det finaste av dem är Pinot Noir Savoy Vineyard, från en sval vingård i nordliga Anderson Valley, men även cuvéen La Neblina Sonoma Coast Pinot Noir bjuder på den elegans och förföriska rödfrukt som har gjort Radio Coteau till en av de mest hyllade småfirmorna i Sonoma.