Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
David Finlayson Chardonnay 2022
Våra kunder tycker

David FinlaysonChardonnay 2022

Sydafrika, Stellenbosch, 750 ml, 13,5%

En av de mest prisvärda Chardonnayer som vi någonsin hittat. David Finlaysons Chardonnay är ett balanserat vin med mycket fin tropisk frukt i en härligt krämig stil. Vinet är tillverkat av druvor från fyra olika vingårdar. Alla druvor handplockas och jäses på fat med den naturligt förekommande jäste···

Styckvis

169 kr

/flaskaOrd. pris 199 kr
Låda (6 st)

1 014 kr

Ord. pris 1 194 kr
Årgång

2022

Smaknotering

Stor, frisk doft med aromer av vita blommor, stenfrukt, äpplen, lime, citrus, smör och ekfatt. Smaken är medelfyllig och torr med fin fräschör och en lång eftersmak. Här finns mogen citrus, äpplen, smör, ekfat och mineral. 

Drickes
2023-2026
Alkoholhalt
13,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8ºC

Så tycker experterna

Decanter
90p 90 p "Delicately fruited palate with harmonious well-judged oak."

Creamy nuances on the nose under light marmalade and orange blossom scents. Delicately fruited palate with harmonious well-judged oak.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Ännu en i familjen Finlayson att hålla ögonen på. Familjen Finlayson har varit oerhört betydelsefull för Sydafrikas vinindustri genom åren. David Finlayson är idag den tredje generation som driver familjetraditionen vidare. 

Det började med Dr. Maurice Finlayson som arbetade på Hartenberg. Hans son Walter fortsatte familjetraditionen och blev två gånger utsedd till ”South African Winemaker of the Year” på vingården Blaauwklippen innan han startade upp Glen Carlou. Från 1994 fick Walter hjälp av David. David hade en gedigen bakgrund från Elsebnerg Agricultural College i Stellenbosch och hade bland annat praktiserat på både Peter Lehmann i Barossa Valley som Chateau Margaux i Bordeaux.

2004 såld David Glen Carlou och köpte han en gård vid namn Woodland som historiskt hade varit en del av Edgebaston farm i utkanten av staden på Simonsbergs sluttningar. Och efter ett tag döptes gården om till Edgebaston. Davud sköter den dagliga skötseln av vingården och har tagit enorma kliv under de senaste åren.  

David har 29 hektar till sitt förfogande och han använder sig bara av ekologiska gödningsmedel i vingården. VIngården har blivit känd för sina otroligt prisvärda Chardonnay- och Pinot-viner, men David gör en mängd olika viner på bl a Chenin Blanc, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Sauvignon Blanc och Sémillon. Vingårdens prestigevin är Cabernet Sauvignonvinet GS och en mängd druvrena viner som buteljeras under namnet Camino. 

http://www.edgebaston.co.za/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du