Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Camigliano Borgone IGT EKO 2020

CamiglianoBorgone IGT EKO 2020

Ekologisk

Italien, Toscana, 750 ml, 14%

Ett mycket bra vin när du vill göra vardagen till fest. Det kommer inte skrivas några böcker om detta vin men här får vi fin leverans av snygg frukt, bra syra, allt i fin balans. Sangiovese och  Merlot ger vinet en fin komplexitet och struktur. 100% ekologiskt med mogna röda bärtoner som hör till Sa···

Styckvis

145 kr

/flaskaOrd. pris 195 kr
Låda (6 st)

870 kr

Ord. pris 1 170 kr
Årgång

2020

Smaknotering

Stor inbjudande doft av mörka bär. Smaken är drygt medelfyllig med pigg syra, fin tanninstruktur och härligt fruktmaterial som mognat fint i solen. Riktigt bra till krämiga pastarätter, grillad fisk, fågel eller kött. Ett vin du alltid vill ha hemma om du gillar smaken av Toscana! 

Drickes
2023-2027
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC

Så tycker experterna

Winefinders Wine Team
90p 90 p "För dig som älskar smaken av Toscana"

Vi drar oss inte för att spränga 90-poängsvallen. Vardagen blir lite festligare med solmogen frukt av mörka bär, fräsch syra och fin balans. Do enjoy!

Winefinder

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Camigliano’s historia är gammal och området var bebott så tidigt som av etruskerna som följde floden Ombrone från Maremma-kusten. Det blev sedan en ganska viktig by i slutet av medeltiden, en utpost för Montalcino, som deltog i kampen för att försvara republikansk frihet i mitten av 1500-talet. 

Egendomen köptes av Walter Ghezzi 1957 och har genomgått ett omfattande förbättringsarbete under de senaste åren under sonen Gualtiero’s övervakning. Vingårdarna, belägna ca 300-350 meter över havet, har förbättrats och förnyats och idag odlas 93 hektar av egendomens totala 530 hektar för vinproduktion. En ny underjordiska källaren har byggts och vingårdar omplanterats med klonval som passar ”terroiren” optimalt efter noggrann analys av terrängen av agronomiska experter från olika italienska universitet.

https://www.camigliano.it/en/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du