Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Bodegas Olarra Olarra Clasico Reserva 2018

Bodegas OlarraOlarra Clasico Reserva 2018

Spanien, Rioja, 750 ml, 13,5%

Olarra Clasico Reserva är gjord på 90% Temperanillo, 5% Garnacha och 5% Mazelo och Graciano som odlas främst i Rioja Alta, med även en liten andel i Rioja Baja. Alla vinstockar i dessa vingårdar odlas med traditionella metoder. Medelåldern på vinstockarna är över 30 år, som drar nytta av den lerrika ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Smaknotering

Doften är ung och läcker med toner av röd och mörk frukt, örter och mineralitet. Smaken är saftig, medelfyllig och tanninerna är i fin balans med den pigga syran. Eftersmaken är fruktig och lång.

Drickes
2023-2028
Alkoholhalt
13,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Lufta vinet
1 timme

Så tycker experterna

Decanter
96p "A wine to savour - pure class - with a long, spicy finish."

Focused leather, beetroot, vanilla, clove, cranberry and cassis compote aromatics. The palate is rich and dense but not overwhelming, with ripe, polished tannins, mocha spice and some complex umami notes of soy, salted plum and ramen. A wine to savour - pure class - with a long, spicy finish.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Olarra Clasico Reserva är gjord på 90% Temperanillo, 5% Garnacha och 5% Mazelo och Graciano som odlas främst i Rioja Alta, med även en liten andel i Rioja Baja. Alla vinstockar i dessa vingårdar odlas med traditionella metoder. Medelåldern på vinstockarna är över 30 år, som drar nytta av den lerrika jorden i Rioja Alta och Rioja Baja. Druvorna jäser i ståltankar vid en kontrollerad temperatur på 28ºC. Därefter placeras vinet på 225 liters ekfat och lagras i 18 månader. Vinet lagras slutligen på flaska innan det släpps.

Producenten

Bodegas Olarra ligger i utkanten av Logroño, i hjärtat av Riojas kvalificerade ursprungsbeteckning och inom den prestigefyllda delzonen Rioja Alta. Sedan grundandet 1973 har Bodegas Olarra förblivit ett familjeföretag.

https://www.grupobodegasolarra.com/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du