Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Carlo Revello & Figli Barbera d´Alba Superiore 2022

Carlo Revello & FigliBarbera d´Alba Superiore 2022

Italien, Barbera dAlba, 750 ml, 14%

Carlo Revellos Barbera görs i den lite modernare skolan med mer betoning på mörka än röda bär och med ett fylligare uttryck med ett nyanserat inslag av ek. Druvorna kommer från vingårdar som planterades 1995 i byn Annunziata i La Morra. Skörden sker i oktober (lite senare än för Dolcetton) och druvo···

Styckvis

199 kr

/flaskaOrd. pris 229 kr
Låda (6 st)

1 194 kr

Ord. pris 1 374 kr
Årgång

2022

Druvor

Barbera

Smaknotering

Stor och fruktig doft av svarta, körsbär, blå. plommon och blåbär med nyanser av stjärnanis, stall och fat.   Smaken är medelfyllig där man först möts av en koncentrerad och generös fruktighet som backas upp av en läcker syrlighet och välintegrerad fatton där det i eftersmaken framträder en fin kryddighet i form av salmiak och vanilj.

Drickes
2023-2026
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC

Så tycker experterna

James Suckling
91p 91 p "Juicy and meaty on the palate"

Fresh raspberries and wild berries with dried blood oranges, fresh flowers and light spices. Juicy and meaty on the palate with fleshy red fruit and vivid acidity. Supple tannins. Drink now.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Det må vara ett av de nyaste tillskotten i La Morra men Carlo Revello är ingen nykomling i Barolo. Egendomen bilades så sent som 2016 efter att börderna Carlo och Lorenzo helt enkelt delade på familjeegendomen (vingårdar och allt) Fratelli Revelli för att trygga arvet åt sina barn och undvika framtida problem (inget ovanligt i vinvärlden).

Fratelli Revello startades av pappa Giacomo vid mitten av 1950-talet men det var först när sönerna tog över i början av 1990-talet som egendomen tog rejäla kliv framåt. Carlo och Lorenzo var och är båda nära vän och lärljungar till den kanske främste modernisten i La Morra - Elio Altare och vinerna fick en klart modernistisk prägel redan från första årgången 1992. Med korta macerationstider i rotofermentatorer (snurrande jäskar) och lagring på ny ek skapades viner i Altare-skolan. Elegant och drickbar La Morra-Barolo och enligt många bland de bästa i den här skolan efter Altare.

Med splitten 2016 påbörjades en ny historia med Carlo Revello e Figli (figli pga de två sönerna Erik och Niklas - Carlo har svensk fru Paola därav de svenska namnen). Man har nu 6 av de ursprungliga hektaren och producerar läckert frisk dolcetto, seriös och smakrik Barbera och lite mer klassisk La Morra-Barolo. De nya barriquerna håller på att bytas ut mot större fat (2500 liter) av slavonsk ek och man använder också en större procent redan använda barriquer för att göra vin med mer utpräglad frukt och mindre ekfatskaraktär. De äger bland annat delar av vingårdarna Rocche del Annunziata och Bricco Manescotto och tillsammans med Mauro Veglio så hyr de även en del av Manociono i Serralunga (där de delar 50/50 på skörden). 

https://carlorevello.com/en/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du