Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Bodegas San Valero Plano Alto 2019
Våra kunder tycker

Bodegas San ValeroPlano Alto 2019

Spanien, Carinena, 750 ml, 13,5%

Bodega San Valero är den ledande producenten i en av Europas äldsta erkända vinregioner, Cariñena. Området blev Denominación de Origen Protegida, 1932, men här har vin odlats sedan år 50 före kristus. Bodega San Valero gör viner som bygger på erfarenheterna från de äldre generationerna och vinvärlde···

Styckvis

149 kr

/flaskaOrd. pris 179 kr
Låda (6 st)

894 kr

Ord. pris 1 074 kr
Årgång

2019

Smaknotering

Vinet har en intensivt mörkröd färg och en härligt djup. fruktig doft med inslag av mörka bär, svarta vinbär och grafit. Smaken är medelfyllig med god balans och underliggande fruktsötma. De avrundade tanninerna är pricken över i.

Drickes
2023-2026
Alkoholhalt
13,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Lufta vinet
1 timme

Så tycker experterna

James Suckling
93 p "finish that goes on for minutes. Delicious now."

This is rather inky with dark berries and graphite to the black-cherry aromas and flavors. Medium-bodied with firm tannins and long, textural finish that goes on for minutes. Delicious now.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Coopertiva Vinícola San Valero (tidigare Grupo BSV) har den längsta historien i Cariñena och har dragit nytta av tillgång till några av de mest framstående vingårdarna i regionen i över 70 år.Coopertiva Vinícola San Valero anses vara en av de mest progressiva vingårdarna i Cariñena, som kombinerar en passion och respekt för tradition med de modernaste vinframställningsteknikerna som Europa har att erbjuda. San Valero förvaltar 700 druvodlare som odlar över 8 600 hektar vingård som aktiva medlemmar i kooperativet. 100 % av vingårdarna omger vingårdsanläggningen nära byn Cariñena (med många som kvalificerar sig för en enda vingårdsbeteckning). Regionens temperaturvariationer från dag till natt, höga vindar och anmärkningsvärda höjder stöder alla konsekvent mognad med minimala behandlingar.


San Valero fokuserar på inhemska sorter som står för 70 % av planteringarna, inklusive 25 % tillägnad Garnacha. En lång historia i regionen ger viktiga fördelar – cirka 20 % av deras Garnacha klassificeras som "gamla vinstockar", från 30 till 100 år gamla och belägna på extrema höjder i mycket steniga jordar. Dessa lågavkastande vingårdarna odlas med noggrann omsorg för att producera komplexa viner med rika smaker och en signaturmineralitet hämtad från gamla lager av sten.

https://www.sanvalero.com/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du