Filtrera & anpassa

Viner från Château Mangot

Chteau Mangot drivs av Anne-Marie och Jean-Guy Todeschini som också driver Chteau la Brande tillsammans med sönerna Karl och Yann. Tills ganska nyligen var det här en ganska okänd producent men som de senaste decennierna jobbat målmedvetet både i ...

Läs mer om Château Mangot
Dölj atlas

Mer om viner från Château Mangot

Château Mangot drivs av Anne-Marie och Jean-Guy Todeschini (som också driver Château la Brande) tillsammans med sönerna Karl och Yann. Tills ganska nyligen var det här en ganska okänd producent men som de senaste decennierna jobbat målmedvetet både i vingården och med minimal intervention i vinkällaren. Idag är man ett bra exempel på det nya spännande och dynamiska Bordeaux som håller på att växa fram. 

Mangot är ekologiskt certifierad och man jobbar medvetet med biologisk mångfald i vingården och så lite miljöpåverkan som möjligt. I vinkällaren vill man att frukten ska tala för sig själv och använder därför bara naturlig jäst, inga tillsatser, relativt neutrala lagringskärl (ståltankar och en noggrann blandning av gamla och nya fat) och tillsätter så lite svaveldioxid man bara kan under tillverkning och buteljering. 

Arbetet har också lönat sig - och man här idag klassad som en Grand Cru. Egendomen består av 34 hektar och man gör förutom de klassiska vinerna Château Mangot, Todeschini Mangot och Quintessence den härliga l'Autre Mangot som görs helt utan tillsats av SO2 och där vinet enbart lagras på neutrala amforor för att bevara frukten. Total produktion omkring 150 000 flaskor.

 

 

 De har uteslutit bekämpningsmedel och sulfit.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du