Filtrera & anpassa

Viner från Burn Cottage

Marquis och Dianne Sauvage förälskade sig Central Otago i New Zeeland på en resa och blev ännu mer imponerade efter att ha smakat regionens viner, särskilt Felton Road och Gibbston Valley. De beslutade att de hade hittat den plats de letade efter för ...

Läs mer om Burn Cottage
Dölj atlas

Mer om viner från Burn Cottage

Marquis och Dianne Sauvage förälskade sig Central Otago i New Zeeland på en resa och blev ännu mer imponerade efter att ha smakat regionens viner, särskilt Felton Road och Gibbston Valley. De beslutade att de hade hittat den plats de letade efter för att starta vinproduktion. Marquis fortsatte fastighetssökningen med hjälp av en fastighetsmäklare och kom över Burn Cottage på en websida. Fastigheten blev tillgänglig i januari 2002 och Sauvages kunde köpa den på auktion.Sauvages kontaktade efter det Ted Lemon, ägare och vinproducent på Littorai Wines i Sebastopol, Kalifornien för att få han hjälp med projektet. Det de inte visste var att Ted redan hade kopplingar till Nya Zeeland och speciellt Centrala Otago. Ted och Marquis reste till Nya Zeeland för att se fastigheten och Ted så var de sålda.

Ted praktiserade vid tidpunkten biodynamisk jordbruk för Littorais produktion och i sitt arbete med andra vingårdar är starkt övertygad om att detta är den rätta vägen för Burn Cottage också.I tillägg till de 10 hektar med vinstockar egendomen har finns även 20 hektar mark som är dedikerat till att skapa ett slutet ekosystem på gården. Man håller Highland Cattle för att tillhandahålla betesmark och för att leverera gödsel till sitt kompostprogram. Det finns också bin och en olivlund har planterats för att producera olivolja i framtiden. Tanken är att biologiska mångfalden är hörnstenen i ett hälsosamt jordbruk. 

För vinproduktionen gäller minimal intervention med låg svavelanvändningen, inga tillsatser där det är möjligt, ingen odlad jäst eller filtrering används. Vingårdarna är indelade i block och varje sådant block skördas separat, druvor handplockas och sorteras manuellt och jäses i öppna fat och rostfritt stål. 

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du