Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Filtrera & anpassa

Viner från Baron de Ley

Baron de Ley är en av de riktigt välkända Riojaproducenterna. Vineriet ligger till och med i ett gammalt kloster. Byggnaden uppfördes redan 1548 och var då den ytterligaste gränsen mellan kungarikena Castile och Navarre. Benediktinerordens era tog ...

Läs mer om Baron de Ley
Dölj atlas

Mer om viner från Baron de Ley

Baron de Ley är en av de riktigt välkända Riojaproducenterna. Vineriet ligger till och med i ett gammalt kloster. Byggnaden uppfördes redan 1548 och var då den ytterligaste gränsen mellan kungarikena Castile och Navarre. Benediktinerordens era tog slut 1836 när spanska kyrkans egendomar konfiskerades. Under kommande 150 år bytte gården ägare många gånger innan Barn de Leys grundare tog över år 1985. Under kommande tio-årsperiod renoverades ägorna för att bygga ett vineri. Idag driver man således ett av de namnkunnigaste vinerierna i Rioja. Man har också den stora fördelen att vingårdarna ligger alldeles i anslutning till vineriet. Druvorna handskördas och varje år går man manuellt igenom 850,000 kilo druvor för att välja ut de finaste klasarna. Vinerna jäses i fat som rymmer mellan 10,000-14,000 liter vin, medan den efterföljande fatlagringen sker på 250-liters barriquer. Deras källare rymmer 3,000 franska och 12,000 amerikanska ekfat som varje år fylls med egendomens vin. Efter buteljering får flaskorna ligga ytterligare en period i vineriets källare innan det släpps på marknaden. Minsta perioden för flasklagring ä 18 månader.