Filtrera & anpassa

Viner från Bourgogne Blanc, Frankrike

Bourgogne Blanc är ett vindistrikt i Bordeaux i Frankrike som är känt för att producera några av världens finaste vita viner. Området är beläget i regionen Bourgogne och täcker ungefär 3 000 hektar vinodlingar.Bourgogne Blanc är känd för sin ...

Läs mer om Bourgogne Blanc i Frankrike
Dölj atlas

Mer om viner från Bourgogne Blanc


Bourgogne Blanc är ett vindistrikt i Bordeaux i Frankrike som är känt för att producera några av världens finaste vita viner. Området är beläget i regionen Bourgogne och täcker ungefär 3 000 hektar vinodlingar.

Bourgogne Blanc är känd för sin produktion av Chardonnay-druvor, som ger viner med en mjuk och fyllig smakprofil. Chardonnay-druvorna trivs på den kalkrika jorden i regionen, och de handplockas vanligtvis för att bevara druvornas höga kvalitet.

Bourgogne Blanc-vinerna är vanligtvis mycket eleganta och subtila i sin smakprofil, med toner av äpplen, päron, vanilj och mineraler. De har också en lång finish som gör dem idealiska för att para ihop med mat.

En av de mest kända appellationerna inom Bourgogne Blanc är Meursault, som ligger i den södra delen av Côte de Beaune. Meursault-vinerna är kända för sin rika och smöriga smakprofil och har ofta en tydlig ton av hasselnötter. Andra kända appellationer inom Bourgogne Blanc inkluderar Chablis, Puligny-Montrachet och Saint-Aubin.

Bourgogne Blanc har en lång och rik historia som sträcker sig tillbaka till romartiden, då vinet först producerades i regionen. Under medeltiden utvecklades Bourgogne Blanc till ett av de mest eftertraktade vinerna i Europa, och det ansågs vara ett av de finaste vinerna i världen.

?'ven idag är Bourgogne Blanc fortfarande en av de mest eftertraktade vinerna i världen, och dess höga kvalitet och subtila smakprofil gör det till en favorit bland vinälskare och finsmakare.

Sammanfattningsvis är Bourgogne Blanc ett vindistrikt i Bordeaux i Frankrike som är känt för att producera några av världens finaste vita viner. Området är beläget i regionen Bourgogne och täcker ungefär 3 000 hektar vinodlingar. Bourgogne Blanc-vinerna är vanligtvis mycket eleganta och subtila i sin smakprofil, med toner av äpplen, päron, vanilj och mineraler. En av de mest kända appellationerna inom Bourgogne Blanc är Meursault, och Bourgogne Blanc har en lång och rik historia som sträcker sig tillbaka till romartiden.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du