Filtrera & anpassa

Viner från Pessac-Léognan, Frankrike

Pessac-Léognan AOP är ett underdistrikt till Graves AOP i Bordeaux som bildades 1986 och som täcker de kommuner närmast staden Bordeaux som anses vara de bästa i det större Graves-området förutom Pessac och Léognan så ingår Talence, Gradignan ...

Läs mer om Pessac-Léognan i Frankrike
Dölj atlas

Mer om viner från Pessac-Léognan


Pessac-Léognan AOP är ett underdistrikt till Graves AOP i Bordeaux som bildades 1986 och som täcker de kommuner närmast staden Bordeaux som anses vara de bästa i det större Graves-området (förutom Pessac och Léognan så ingår Talence, Gradignan. Villenave, Cadaujac och Martillac). Här är jorden av samma djupa grustyp som lite längre norrut i Médoc och skiljer sig från de sandiga jordarna längre söderut i Graves.

Alla de klassificerade Gravesslotten ingår i Pessac-Léognan. Generellt sett är klimatet mildare än i Médoc och skörden kan ske två veckor tidigare än i norr. Vinerna har också en rundare och mer exotisk ton än vinerna lite längre norrut med intensiv bärig frukt och inslag av kryddor, rostade fat, cederträ och tobak. De bästa går att lagra i tio år eller mycket längre för den som vill och kan.

Cabernet sauvignon är den dominerande druvsorten för röda viner, oftast utblandad med olika proportioner av merlot, cabernet franc, malbec och petit verdot. För de vita vinerna är det framförallt sauvignon blanc och sémillon som vinmakarna använder men även muscadelle är tillåten. De röda vinerna görs på traditionellt sätt med jäsning på rostfritt stål, cementtankar, keramiska tankar eller på träkar. Antingen med naturlig eller tillsatt jäst. Så gott som alla röda viner av kvalitet lagras en tid på klassiska franska ekfat (någonstans mellan 6-20 månader).

De vita vinerna jäser vid låg temperatur på tankar av rostfritt stål och genomgår ofta malolaktisk jäsning och lagring på ekfat (många använder ny ek). Andra väljer att låta vinerna mogna i mer neutrala kärl.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du