Filtrera & anpassa

Cha^teau de Fieuzal

En rising star i Pessac-Léognan. Chteau de Fieuzal tillhör nu topparna i distriktet. Chteau de Fieuzal är en egendom att hålla ögonen på. Sedan de nya irländska ägarna, Brenda och Lochlann Quinn, 2001 tog över den här lite förfallna men ...

Läs mer om Chateau de Fieuzal
Dölj atlas

Mer om viner från Chateau de Fieuzal

En rising star i Pessac-Léognan. Château de Fieuzal til?lhör nu topparna i distriktet.

Château de Fieuzal är en egendom att hålla ögonen på. Sedan de nya irländska ägarna, Brenda och Lochlann Quinn, 2001 tog över den här lite förfallna men klassificerade egendomen (grand cru classé) så har Fieuzal gått från klarhet till klarhet och man tillhör idag de bästa i hela regionen efter Domaine de Chevalier och Smith Haut Lafitte.

Nya ägare på Fieuzal sedan 2001

Efter kriget 1945 köptes Fieuzal av en svensk vid namn Erik Bocké, en bohem som restaurerade hela vingården. 1974 tog Gérard Gribelin över och har fortsatt Bockés arbete. Han sålde sedermera till den irländske affärsmannen Lochlann Quinn.

Fieuzal är en relativt liten vingård (38 ha, för röda viner och 10 ha för vita) i södra delen av Léognan och ligger granne med Malartic Lagravière och Domaine de Chavalier. Vingåren är planterad med ungefär 50-60 procent Cabernet Sauvignon, 25 procent Merlot och små mängder Cabernet Franc och Petit Verdot för det röda vinet. Och fördelning för det vita är 70 procent Sauvignon Blanc och 30 procent Sémillon.

Stephan Carrier - dynamisk vinmakare

2007 anställde man den dynamiske Stephan Carrier som managing director och vinmakare. Stephan kommer ursprungligen från Champagne och har vitaliserat egendomen med idéer från utanför Bordeaux. Eller som William Kelley på the Wine Advocate säger:

'Under the adept guidance of Stephen Carrier, the estate??'positioned on the border of the Pessac-Léognan appellation??'has hit new heights in recent years.'

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du