Filtrera & anpassa

Viner från Chateau Olivier

Chteau Olivier är ett Bordeauxvin från appellationen Pessac-Léognan, rankat bland Crus Classés de Graves för rött och torrt vitt vin i Classification of Graves-vinet 1953 och 1959. Vineriet och vingårdarna ligger söder om staden Bordeaux, i kommunen ...

Läs mer om Chateau Olivier

Vi har tyvärr inga viner från den angivna producenten, men du kan hitta andra populära viner här nedanför.

Populära viner hos Winefinder

Tyvärr har vi just nu inga viner i butiken som matchade din sökning. Kanske något av våra mest populära viner kan vara av intresse?

Dölj atlas

Mer om viner från Chateau Olivier

Château Olivier är ett Bordeauxvin från appellationen Pessac-Léognan, rankat bland Crus Classés de Graves för rött och torrt vitt vin i Classification of Graves-vinet 1953 och 1959. Vineriet och vingårdarna ligger söder om staden Bordeaux, i kommunen Léognan. Olivier är ett mycket gammalt slott och herrgård som dateras ända tillbaka till medeltiden. Det sägs att den svarte prinsen tyckte om att komma hit för att jaga, eftersom de omgivande skogarna var så välfyllda med vilt. Sedan 1800-talet har gården tillhört den gammal Bordeaux-familj Bethmanns. Château Olivier viner fick officiell klassificering 1953, för både röda och vita sorter.

Egendomen Chateau Olivier är på hela 220 hektar. Det är dock viktigt att notera att endast 60 hektar är vinstockar. 52 hektar är planterade med 58% Merlot, 40% Cabernet Sauvignon och 2% Petit Verdot. Tidigare planterades 10 % Cabernet Franc. Idag har alla dessa Cabernet Franc-rankor tagits bort. Sammantaget visar detta på en markant ökning av Merlot i vingården sedan 1990-talet. Tidigare upptog Cabernet Sauvignon nära 70 % av de druvor som planterats för rött vin. Så som du kan se har vingårdens makeup genomgått enorma förändringar under de senaste åren.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du