Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Filtrera & anpassa

Viner från Chateau La Mission Haut Brion

Producenten La Mission tillhörde en gång Haut Brion men övergick i en religiös ordens ägo, därav tillägget av La Mission i namnet. MenLa Missions moderna uppsving är synonymt med familjen Woltners. Frédéric, och speciellt hans son Henri som skötte ...

Läs mer om Chateau La Mission Haut Brion
Det finns fler viner i Premium!

Här hittar du de bästa vinerna från de bästa producentera.

Hämta Premiumviner
Dölj atlas

Mer om viner från Chateau La Mission Haut Brion

Producenten La Mission tillhörde en gång Haut Brion men övergick i en religiös ordens ägo, därav tillägget av La Mission i namnet. Men La Missions moderna uppsving är synonymt med familjen Woltners. Frédéric, och speciellt hans son Henri som skötte slottet till sin död 1974. Henri var en mycket framsynt man. Grunden till kvaliteten är de hygieniska, glasfodrade låga jäskar som sattes in redan 1926. Slottet räknas som ett av de tio bästa i Bordeaux, ibland t o m bättre än ärkerivalen Haut-Brion. 1983 sålde dock familjen Woltner La Mission till sin rival på andra sidan vägen.

Nu ägs egendomen alltså återigen av Haut Brion, via Clarence Dillon, men vinerna görs separat och man bevarar deras egenart. La Mission kanske inte riktigt når upp till Haut Brion vad gäller elegans och komplexitet men har oftast en kraft och koncentration som ligger i nivå med grannens. Vissa årgångar har La Mission emellertid en förmåga att blixtra till och överglänsa det mesta i Bordeaux.