Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Tedeschi Veneto by the Tedeschi Family
Våra kunder tycker

TedeschiVeneto by the Tedeschi Family

Italien, Valpolicella, 750 ml, 13,5%

Den perfekta gåvan till dig själv eller en vinintresserad vän - ett urval av det bästa från Veneto sett genom en av de riktigt gamla amaronefamiljernas ögon. Familjens historia i området dateras 400 år tillbaka och man representerar en ren och elegant skola som definieras av ren frukt och stringens···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Smaknotering

Pinot Grigio DOC delle Venezie 2021, 12,5% (1 flaska)

Pigg pinot grigio med rena och fruktiga aromer av päron, golden delicious-äpplen och citrus. Allt detta hittas även i den runda smaken som balanseras upp av en pigg syra. Druvorna till detta vin kommer från vinrankor med en snittålder på 15 år som är belägna runt Venedig. Vinet består till 100% av pinot grigio som skördas i början och mitten av september. 

 

 

Capitel Tenda Soave 2021, 12,5% (1 flaska)

En krispig soave där druvor kommer från det gamla originaldistriktet för Soave-viner: Monteforte d’Alpone. Jordmånen här består av vulkaniska lerjordar och rankornas snittålder är 20 år.

Vinet består av 100% garganega som skördas i slutet av augusti och början av september. Druvorna pressas, får en snabb skalmaceration och genomgår malolaktisk jäsning. Vinet lagras därefter i fyra månader på ståltankar innan det buteljeras. Denna klassiska Soave passar fint som aperitif eller till fisk och skaldjur.

 


Lucchine Valpolicella DOC Classico 2021, 13,0% (1 flaska)

Druvorna kommer från vingårdar kring berget Pedemonte i det historiska området Valpolicella Classico. Rankornas snittålder är 25 år och består av en blend av 25% corvina, 25% corvinone, 30% rondinella, 10% molinara samt 10% rossignola, negrara och dindarella.

Druvorna skördades i början av oktober. En ungdomligt utsökt valpolicella som kommer att passa såväl till mat som att njuta i eget majestät.

 

 

Valpolicella DOC Superiore 2019, 13,5% (1 flaska)

Klassisk Valpolicella från ett av de riktigt gamla amaronefamiljerna. Vinet görs enligt familjen Tedeschis ledord; struktur, elegans och delikata aromer.

Druvorna kommer från vingårdar i Mezzane och Tregnano där jordmånen främst består av lera och kalksten av morainiskt ursprung. Rankornas snittålder är 25 år och består av en blend av 30% corvina, 30% corvinone, 30% rondinella, 10% molinara, rossignola, negrara och dindarella.

Druvorna skördades i slutet av september och början av oktober. Vinet lagrades därefter i ett år på slavonisk ek. Ett klassiskt italienskt vin som kommer att sitta som handen i handsken med klassisk italiensk mat. Doften är friskt fruktig med toner av körsbär, vinbär och örter. Kroppen är medelfyllig med en pigg syra, mjuka tanniner och ett fruktigt avslut. (2 gram socker/liter)

 

 

Corasco Rosso delle Venezie IGT 2019, 14,5% (1 flaska)

Detta vin är tillverkat av druvor som väljs från de venetianska territorierna: Corvina som odlats på Moraine-kullarna i hjärtat av Valpolicella, Raboso i Oderzo (Treviso) och Refosco i Aquileia.

Efter skörd så har druvorna enligt traditionellt veronesiskt sätt fått torka under ungefär en månad, vilket medför att de tappar ca 8-10% av sin vikt. Denna vattenförlust berikar druvornas sockerinnehåll, koncentration och färg. Efter pressning så får vinet ligga på fat av slavonsk ek under 1,5 år följt av 6 månader på flaska. 

 

 

Capitel San Rocco Ripasso 2019, 14,5% (1 flaska)

Ripasso från gamla amaronefamiljen Tedeschi. Druvorna till detta vin kommer från kullarna kring Maraine i hjärtat av Valpoliciella. Att vinet är gjort på Ripasso-metoden innebär att man använt sig av metoden att torka druvor (som vid tillverkning av Amarone och Recioto).

Det är en teknik där man adderar extra smak och alkohol till ett vanligt Valpoliciella-vin genom att återjäsa den unga valpoliciellan tillsammans med de opressade druvskalen från amaronedruvor. Denna ripasso är en blend av 30% corvina, 30% corvinone, 30% rondinella, 10% rossignola, oseleta, negrara och dindarella. Vinet lagrades i slavonisk ek i sex månader innan buteljering. Ett kraftfullt vin som passar bra till kraftfullare rätter med mycket smak. Ett kraftfullt vin med aromer av körsbär, jordgubbar, örter, tobak och kryddor. Smaken är fyllig men med en pigg syra som ger vinet fräschör. Fruktig och kryddig eftersmak.

Drickes
Alkoholhalt
13,5%
Flaskstorlek
750 ml

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Mitt i den stora amaronehysteri som råder med nystartade firmor, framtagna specialmärken, dubiösa tillverkningsmetoder och prispress finns det ett fåtal riktigt gamla amaronefamiljer som står för trygghet, tradition och seriositet. Familjen Tedeschi - med sin 400 år långa historia i Veneto - är en av dessa familjer. Med noggrannhet, precision och respekt för det traditionella har man tagit företagit in i framtiden.


http://www.tedeschiwines.com/en/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du