Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Dal Cero Soave Tenuta Corte Giacobbe 2022

Dal CeroSoave Tenuta Corte Giacobbe 2022

Italien, Veneto, 750 ml, 12,5%

Klassisk Sovave av 100 % Garganega. Druvorna från högt liggande vingårdar handskördas och och får "blöda" med stjälkar och kärnor i ett dygn innan pressning. Därefter jäsning och lagring på ståltank i ca tre månader följt av flasklagring innan vinet lanseras.

Styckvis

189 kr

/flaska
Låda (6 st)

1 134 kr

Årgång

2022

Druvor

Garganega

Smaknotering

Stor, elegant doft och mogna frukter och bär som drar mot det exotiska hållet. Smaken är torr, relativt fyllig med lager av solmogen frukt tillsammans med en mycket pigg syra. Lång, balanserad eftersmak.

Drickes
2024-2026
Alkoholhalt
12,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
18ºC

Så tycker experterna

James Suckling
91p "Pure and attractive"

Pure and attractive aromas of nectarines, stones, green apples and lemon grass. Zesty and elegant on the palate with bright, zippy acidity that gives the palate a racy feel. Drink now.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Dal Cero är en känd vinproducent från Veneto, Italien, som grundades av familjen Dal Cero år 1980. Familjen har en lång tradition av vinodling och deras passion för vinproduktion har gått i arv från generation till generation.

Dal Cero vingårdar ligger i hjärtat av Veneto-regionen, omgiven av de vackra kullarna och bergskedjorna i området. Vingårdarna täcker en yta på över 100 hektar och odlar många olika druvsorter, inklusive Pinot Grigio, Chardonnay, Cabernet Sauvignon och Merlot.

Dal Cero strävar efter att producera högkvalitativa viner med respekt för miljön och traditionella produktionsmetoder. De använder modern teknik och innovation för att förbättra kvaliteten på sina viner samtidigt som de bevarar de traditionella smakerna och aromerna som utmärker regionens viner.

Dal Cero viner har vunnit många utmärkelser och priser över åren och är mycket uppskattade av vinälskare över hela världen. Deras mest kända vin är Amarone, en högkvalitativ och kraftfull rödvin gjord av torkade druvor, som är en av Venetos mest kända viner.

Dal Cero-familjen har en stark passion för vin och vinodling och deras dedikation till att producera högkvalitativa viner har gjort dem till en av de mest respekterade vinproducenterna i Veneto-regionen.

http://www.dalcerofamily.it/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du