Filtrera & anpassa

Viner med Corvinone

Corvinone är en druva som huvudsakligen odlas i norra Italien, särskilt i regionen Veneto, där den används för att göra den berömda vinet Amarone della Valpolicella. Denna druva är en av de viktigaste komponenterna i denna blend och ger vinet dess ...

Läs mer om Corvinone
Dölj atlas

Mer om vin med Corvinone

Corvinone är en druva som huvudsakligen odlas i norra Italien, särskilt i regionen Veneto, där den används för att göra den berömda vinet Amarone della Valpolicella. Denna druva är en av de viktigaste komponenterna i denna blend och ger vinet dess karakteristiska smak av torkade frukter och kryddor.

Corvinone är en mycket produktiv druva som trivs på höga höjder, där den kan njuta av de svala nätterna och de varma dagarna. Druvorna är stora och saftiga, vilket gör dem perfekta för torkning, en viktig del av processen för att göra Amarone-viner.

Denna druva är mycket vanlig i Venetoregionen och kan även hittas i mindre mängder i angränsande regioner som Lombardiet och Trentino-Alto Adige. Den trivs i kalkhaltig jord och föredrar lägen med lite vind och en god dränering.

Corvinone är en druva som passar perfekt till kraftfulla och smakrika rätter som steker av nötkött, lamm eller viltkött. Dess robusta och tanninrika smak balanseras väl med rökiga och kryddiga smaker, och gör den till en utmärkt följeslagare till en mängd olika rätter.

Slutligen är Corvinone en druva som är avgörande för skapandet av en av de mest kända italienska vinerna. Dess smak och aromer är en perfekt representation av regionen där den odlas och en påminnelse om det unika klimatet och jorden i Veneto.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du